ČOVIĆEV PORTAL NAPAO MINISTRICU TURKOVIĆ: "Ne postoji skandalozniji i bezobrazniji ministar u cijeloj Evropi!"

Najnoviji povod na brutalni napad na ministricu Turković, bila je protestna nota koju je MIP BiH namjeravao uputiti Hrvatskoj zbog hrvatskog predsjednika Milanovića koji je negirao genocid u Srebrenici. 

  • Mini market

  • 15. Sep. 2022  15. Sep. 2022

  • 9

Lideri HDZ-a i SNSD-a, Dragan Čović i Milorad Dodik, pretrpjeli su posljednjih mjeseci cijelu seriju diplomatskih poraza i političkih blamaža, nakon kojih su po pravilu svoj bijes iskaljivali na šefici bh. diplomatije Biseri Turković i nekim njenim saradnicima, poput ambasadora Svena Alkalaja.

Najnoviji povod na brutalni napad na ministricu Turković, bila je protestna nota koju je MIP BiH namjeravao uputiti Hrvatskoj zbog hrvatskog predsjednika Milanovića koji je negirao genocid u Srebrenici. 

Mostarski portal ABC, pod kontrolom lidera HDZ-a, Dragana Čovića, piše da smo svjedoci "brutalne gluposti svih važnih faktora sarajevske radikalno unitarističke klike" koja navodno nema niti jedan dokaz da je Milanović negirao genocide u Srebrenici (danas je Milanović priznao da je negirao genocid u Srebrenici, op. SB)

ABCportal / Screenshot

"Zamislite, na bezočnim lažima i totalno neprovjerenim informacijama bošnjački radikali, i to oni koji jednim dijelom predstavljaju našu zemlju poput skandalozne ekstremistkinje Turković koja upućuje nekakve posprdne note Hrvatskoj jer je ona, politički priglupa, načula da je predsjednik Hrvatske rekao nešto a nema niti jedan dokaz da je ta informacija koju je skandalozna Turković čula istinita", piše Čovićev portal portal ABC. 

"Zamislite dalje, ta ista notorna i skandalozna ministrica donosi u ime BiH nekakvu prosvjednu notu za ono što predsjednik Hrvatske nije rekao. Ovdje se još jednom potvrđuje ono što smo već upozoravali da mjesto ministra vanjskih poslova mora pripasti političaru koji je iskreni domoljub i patriot ove zemlje i koji zastupa i uvažava stavove sva tri konstitutivna naroda. Sadašnja ministrica je stopostotno na strani radikalne bošnjačke politike i pravi je odraz bošnjačkog nacionalizma i radikalizma u našoj zemlji. Turković nagrđuje odnose u regiji, nasjeda na laži i sama je sklona podvalama. Nakon listopadskih izbora dobro bi bilo i potrebno bi bilo da se tako važna ministarstva oduzmu radikalno ekstremnim snagama u našoj zemlji kako bi istinski patrioti BiH vodili ovu zemlju i izveli je na pravi put", piše Čovićev portal, koji na kraju teksta poručuje kako "Hrvatska mora reagirati i zaštiti funkciju Predsjednika od ovakvog nasrtaja ekstremne i radikalne ministrice Turković čiji je mandat obilježen neprestanim političkim skandalima". 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...