TURKOVIĆ REAGIRALA NA SRAMAN ZAHTJEV RUSIJE: "Jesu li Srebreničani imali pravo na milost? Koljač Ratko Mladić mora ostati iza rešetaka!"

To su žrtve nečovjeka kojeg danas neki još uvijek slave kao heroja i za njega traže prava i slobodu, rekao je Turković.

  • Vijesti

  • 16. Sep. 2022  

  • 0

Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, oglasila se sinoć na svom Facebook nalogu povodom objave Ministarstva vanjskih poslova Rusije, koje je jučer tražilo oslobađanje ratnog zločinca Ratka Mladića.

- Prijevremeno puštanje na slobodu Ratka Mladića, osuđenog za genocid i najteže ratne zločine bila bi sramna uvreda majkama Srebenice, žrtvama genocida i međunarodnom pravu, rekla je Turković.

S obzirom da je portparolka MVP-a Rusije, Marije Zaharova, pozvala Međunarodni sud u Haagu da bude učini "humano djelo i oslobodi Mladića", ministrica Turković je upitala da li je iko od Srebreničana, ubijenih u genocidu, imao pravo na milost.

- Da li su 8.372 dječaka, mladića, oca koji su brutalno ubijeni u Srebrenici imali pravo na bilo kakvu milost? Da li je 1.601 sarajevsko dijete ubijeno snajperom ili granatom imalo pravo na milost?, upitala je ona.image 

Podsjetila je kako tijela nekoliko hiljada ubijenih Srebreničana još uvijek nisu pronađena.

- Hiljade njih još uvijek nisu ni pronađeni niti su imali ukop dostojan čovjeka! Mnoge majke svakodnevno umiru čekajući da pronađu bar jednu kost svog ubijenog djeteta, kazala je Turković.

 

U zaključku svoje objave, istakla je kako koljač Ratko Mladić mora do kraja života ostati iza rešetaka.

- To su žrtve nečovjeka kojeg danas neki još uvijek slave kao heroja i za njega traže prava i slobodu! Zločinac i koljač Ratko Mladić mora ostati do kraja života iza rešetaka, zaključila je ona.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...