KINEZI NAPADAJU EVROPSKO TRŽIŠTE: Stiže električni automobil koji bi zbog cijene mogao zadati ozbiljan udarac konkurenciji…(VIDEO)

Kineskom električnom kompaktu MG4 Electric sad je poznata i cijena. 

  • Auto

  • 17. Sep. 2022  

  • 0

To je prvi model na novoj MSP-EV platformi, skalabilnoj modularnoj šasiji koja će omogućiti razvoja automobila od malih gradskih modela do velikih limuzina. Prtljažnik MG4 Electrica je volumena 363 litre. Automobil ima dva digitalna zaslona, jedan od sedam inča iza upravljača i drugi od 10,25 inča.

Između dugog međuosovinskog razmaka i baterije (najtanje na tržištu, prema MG-u, sa samo 11 centimetara širine), navodno je puno prostora u kabini. MG4 Electric bit će dostupan u dvije varijante. Prva ima bateriju od 51 kWh, što mu omogućuje domet od 350 kilometara. Druga, sa 64 kWh, može dosegnuti 450 kilometara.

U oba slučaja snaga motora iznosi 150 kW (204 KS), a tu je i 250 Nm okretnog momenta. To omogućuje da od 0 do 100 km/h stignete za manje od osam sekundi, čak i uz težinu od 1655 kilograma. Brzim punjenjem od 135 kW na izmjeničnoj struji trebat će oko 35 minuta da dođe od nule do 80% napunjenosti.  Što se tiče kočionog sustava, on će biti tipa by Wire, odnosno bez fizičke veze između papučice i kočnice.

Uz sedmogodišnju garanciju i početnu cijenu od 29.490 eura, taj bi kineski model mogao zadati probleme evropskim konkurentima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...