FAHRUDIN RADONČIĆ, LIDER SBB-a: "Doveli su Bosnu i Hercegovinu na evropsko dno, mora prestati praksa miješanja politike u pravosuđe..."

- Savez za bolju budućnost BiH i naša politika tolerancije, razuma i razvoja, izgradnje i takmičenja u dobru jedino mogu ujediniti BiH i povesti je na put euroatlantskih integracija – rekao je Radončić.

  • Mini market

  • 17. Sep. 2022  17. Sep. 2022

  • 3

Savez za bolju budućnost BiH sinoć je u Domu kulture u Doboj-Istoku održao predizborni skup na kojem je govorio i predsjednik Fahrudin Radončić.

Kako je saopćeno iz SBB-a, Radončić je u svom obraćanju kazao da je aktuelna vlast dovela Bosnu i Hercegovinu na evropsko dno.

- Imamo masovni odlazak stanovništva, drugi smo u Evropi po siromaštvu, imamo više od 15.000 umrlih od korone... Aktuelni predstavnici su potpuno izolirani od velikih međunarodnih centara, gdje se odlučuje sudbina mnogih država, i opet traže da im narod da podršku i da se glasa za njih – kazao je Radončić.

Lider Saveza za bolju budućnost BiH poručio je da mora prestati praksa miješanja politike u pravosuđe, namještenih procesa, sistemske korupcije i sve se mora promijeniti nabolje.

- Savez za bolju budućnost BiH i naša politika tolerancije, razuma i razvoja, izgradnje i takmičenja u dobru jedino mogu ujediniti BiH i povesti je na put euroatlantskih integracija – rekao je Radončić.

Nosilac kantonalne liste Senad Salkić kazao je da je nedopustivo da je Doboj-Istok jedna mala općina na periferiji Tuzlanskog kantona.

Mi u SBB-u to nećemo dozvoliti i borit ćemo se da dobije mjesto kakvo zaslužuje. Kanton moramo povezati sa Sarajevom i da do Tuzle dođemo za 20 minuta, to je naš prioritet – rekao je Salkić, navodi se u saopćenju SBB-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...