"AKTIVNOSTI SU VEĆ DOGOVORENE SA KINEZIMA": Dodik otkrio šta je strateški plan Vlade RS-a

Odgovarajući na pitanje o očekivanjima od posjete Rusiji, Dodik je rekao da će sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom razgovarati o saradnji i politici.

  • Politika

  • 17. Sep. 2022  17. Sep. 2022

  • 6

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda Milorad Dodik izjavio je da su strateškim planovima Vlade RS precizirani i već ugovoreni radovi za izgradnju brzog puta koji će povezati istočni dio RS.

"Aktivnosti su već dogovorene sa Kinezima. To je promjena koja će ovaj kraj komunikacijski otvoriti, smanjiti izolaciju i sve ono što je potrebno", rekao je Dodik novinarima u Sokocu, gdje je danas ozvaničen početak rekonstrukcije raskrsnice na magistralnom putu na ulazu u taj grad, iz pravca Sarajeva.

Dodik je rekao da u ovom dijelu Srpske ima sve više privrednih aktivnosti i da je zbog toga potrebno da se što više radi na putnoj infrastrukturi.

On je naglasio da su Vlada RS i Direkcija za puteve, uz saradnju sa lokalnom zajednicom Sokolac, započela radove koji koštaju oko 11 miliona KM.

"Lokalna zajednica Sokolac imaće dobrobiti od toga", poručio je Dodik.

Odgovarajući na pitanje o očekivanjima od posjete Rusiji, Dodik je rekao da će sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom razgovarati o saradnji i politici.

"Idem tamo da sa predsjednikom Putinom razgovaram o našoj međusobnoj saradnji. Početkom ove godine, kad smo se vidjeli, rekli smo da ćemo se naći u septembru kako bi vidjeli šta treba da uradimo", rekao je Dodik.

On je dodao da je vjerovao da će u Rusiju otići sa riješenim problemom prolaska gasovoda ispod rijeke Drine.

"Maliciozna politika u Sarajevu to nije dozvolila, ali javnost treba da zna da su Rusi već odobrili tu investiciju i da se čeka samo formalno odobrenje", poručio je Dodik.

On je dodao da će biti razgovora o političkim stvarima, o tome kako Rusija vidi razvoj situacije, globalno.

"Da vidimo kako bismo mi naše politike mogli, na neki način, da planiramo prema onome što čujemo u Evropi i Rusiji", zaključio je Dodik, prenosi Srna.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...