EROL AVDOVIĆ DIREKTNO: "Milanović se ponaša kao da je na platnoj listi Kremlja"

"Reakcije članova Predsjedništva Komšića i Džaferovića, te ministrice Turković su državničke", smatra Avdović.

  • Mini market

  • 17. Sep. 2022  17. Sep. 2022

  • 2

Erol Avdović, novinar i dopisnik iz New Yorka o najavi slanja hrvatske vojske u BiH u sklopu EUFOR-ove misije kaže da to toga neće doći.

"Hrvatska ne treba slati svoju vojsku u BiH u sastavu NATO-a ili EUFOR-a. Milanoviću bi bilo dobro da pazi šta priča, jer nije on neki faktor u NATO-u. BiH je suverena zemlja i, kao što je rekao član Predsjedništva BiH Željko Komšić, što su hrvatski vojnici naoružani dolazili u ovu zemlju kao tokom agresije, dolazili su. Više to neće biti moguće. Milanović se svrstao u negatore genocida u Srebrenici. Zvuči kao glasnogovornica Kremlja Zaharova, Šešelj, Vulin i ostali negatori. Ministarstvo vanjskih poslova BiH šalje note po tom pitanju, što pozdravljam. Hrvatski ambasador u Sarajevu je postupio nediplomatski, odbijajući primiti diplomatsku notu ministrice Turković. Reakcija članova Predsjedništva Komšića i Džaferovića, te ministrice Turković su državničke", smatra Avdović.

Politiku hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića označio je proruskom.

"Milanović se ponaša kao da je platnoj listi Kremlja. To nije na čast ni njemu ni hrvatskoj vanjskoj politici", ocjenjuje Avdović.

Odnos Srbije i Kosova Avdović vidi kao odnos dvije zemlje, pri čemu napominje da vlast u Prištini nikada neće pristati na osnivanje srpskog entiteta na sjeveru Kosova.

"Vučić je dobio poruku iz Prištine da oni nikad neće prihvatiti novu RS na sjeveru Kosova kako to on priželjkuje. Dakle, nema pravljenja novog entiteta na sjeveru Kosova bez obzira na to šta Vučić misli o priznanju Kosova", navodi Avdović za  Hayat.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...