DODIK O NAVODIMA DA STRANCI FINANSIRAJU KAMPANJU JELENE TRIVIĆ: "Američki milioni neće biti dovoljni za promjene"

Dodik tvrdi da je očigledno da je intervencionizam stranaca prisutan

  • Politika

  • 18. Sep. 2022  

  • 1

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da se i ranije znalo da Amerika finansira kampanju kandidata PDP-a za predsjednika RS Jelene Trivić, ali da se sada vidi da su neki došli do tih podataka, te poručio da im novac koji odvajaju neće biti dovoljan za promjenu.

"Očigledno je da su neki pristali da budu upotrebljeni i zloupotrebljeni. Jednoga dana kada shvate u kakvoj su igri bili, onda će im biti žao i krivo. Svako ima pravo da bira",rekao je Dodik novinarima u Laktašima upitan da prokomentariše navode u medijima da su SAD izdvojile 19,5 miliona KM za kampanju Trivićeve protiv njega.

Dodik tvrdi da je očigledno da je intervencionizam stranaca prisutan.

"Ovdje su u izborni proces uključeni Amerikanci i Britanci koji rade zajedno sa svojim pulenima protiv, kako kažu, nacionalnih opcija koje su podložne ruskom uticaju", rekao je Dodik.

"To nema nikakve veze sa tim. Mi sarađujemo sa Rusijom, kao što možemo da sarađujemo sa bilo kim. Ko god nas uvažava za partnera i želi sa nama da radi na projektimam ko god uvažava realnost i Ustav BiH sa nama mogu biti partneri", poručio je Dodik.

On je demantovao i da Rusi finansiraju njegovu kampanju.

Jelena Trivić sinoć je na svom profilu objavila da kampanja postaje sve zabavnija.

"Moram priznati da kampanja iz dana u dan postaje sve zabavnija. Za to su najzaslužniji Dodik i njegovi savjetnici. Duduše, kod istih primjećujem ozbiljan nedostatak kreativnosti. Ovih dana je vidljivo da su Dodikovi mediji odustali od ofucane priče o 40 britanskih špijuna. Umjesto toga, oni su se sad preorjentisali na 40 američkih špijuna", objavila je Jelena i dodala:

Kad smo već kod američkih špijuna, evo dobre prilike da narod podsjetim na jedan pomalo zaboravljeni video snimak.

Dejan Lučić, pisac i geopolitičar, izjavio je da su Jelena Trivić, Mladen Ivanić i Nina Janković agenti i oficiri stranih sila koji imaju zadatak da sruše RS, a da je s tim ciljem Trivićkina predizborna kampanja "pogurana" sa 10 miliona dolara.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...