AGRESORI POBJEGLI GLAVOM BEZ OBZIRA: Pogledajte šta su Rusi za sobom ostavili bježeći iz Harkiva…

Moćno vozilo također ima mrežu preko svoje kupole čiji je glavni cilj odbijanje projektila, a opremljeno je i "oklopom" na stražnjoj strani za odbranu od granata.

  • Evropa

  • 19. Sep. 2022  

  • 5

Ukrajinska vojska tvrdi da je zarobila najnapredniji ruski glavni borbeni tenk T-90M. Ispod fotografija objavljenih na društvenim mrežama napominje se kako su vjerovatno snimljene u Harkivskoj oblasti.

T-90M opremljen je najnovijom ruskom vojnom opremom, a glasi kao tehnološki najnapredniji i neosvojiv zbog svog eksplozivnog oklopa i sofisticirane dimne zavjese koja se aktivira ako otkrije da je na vozilo ispaljen laserski projektil.

Moćno vozilo također ima mrežu preko svoje kupole čiji je glavni cilj odbijanje projektila, a opremljeno je i "oklopom" na stražnjoj strani za odbranu od granata.

Tenk koji košta oko četiri miliona funti prekriven je radarskim i toplinsko-izolacijskim apsorbirajućim materijalom Nakidka, a fotografije prikazuju i unutrašnjost tenka kao i potpuno novi nišan pod nazivom "PNM-T" kojeg rijetki imaju.

Osim ovog najnaprednijeg ruskog tenka, Ukrajinci su pronašli brojna vojna vozila koja su Rusi ostavili za sobom dok su bježali pred ukrajinskom protuofenzivom o čemu svjedoče brojne snimke i fotografije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...