ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ POZVAO PREDSJEDNIKE STRANAKA DA POTPIŠU IZJAVU ČASTI: Garantujmo istu cijenu struje i poslije izbora do proljeća

Mehmedović ističe da države EU obeštećuju svoje građane, a da države Jugoistočne Evrope to nisu.

  • Politika

  • 19. Sep. 2022  

  • 0

Zastupnik u Parlamentu Bosne i Hercegovine Šemsudin Mehmedović pozvao je predsjednike stranaka iz cijele BiH na potpis Izjave časti da neće naš državni resurs iskoristiti kako bi poslije izbora neko sticao ogromne ekstra profite od izvoza.

- Ne igrajte se narodom, pozivam sve političke subjekte da potpišemo da garantujemo istu cijenu struje i poslije izbora do proljeća! Cijene grijanja, plina, ogrijeva i struje vjerovatno će vještački eksplodirati poslije izbora. To moramo preduprijediti. Nema izgovora za prevare. "Narod je glasao i sad ga mozemo varati i traziti izgovore za povećanje cijena struje" – Takav scenarij ne smijemo dozvoliti! Svi znamo da su priče o restrikcijama PR priča kako bi se od građana uzelo i struja prodavala u izvoz gdje su enormno visoke cijene - naveo je Mehmedović te pozvao:

- Zabranimo izvoz struje do okončanja krize energentima. Nemojmo naše državne resurse koristiti za stvaranje ekstra profita. Znamo da neke srbijanske i hrvatske kompanije žele našu struju kako bi je preprodale uz ekstra profite na evropskim berzama struje. Nemojmo plašiti narod restrikcijama – znamo da se iza toga krije lobi za izvoz struje. Pojeftinimo cijenu struje za kompanije. Pomozimo im. Nemojte reći da vam nisam rekao. Ovdje je u pitanju čast i iskren odnos.

Mehmedović ističe da države EU obeštećuju svoje građane, a da države Jugoistočne Evrope to nisu.

- Bojim se scenarija u kojem će se energetska histerija iskoristiti kako bi se prevarilo građane BiH. To može biti okidač za destabilizaciju stanja u državi. BiH je zemlja koja je bogata resursima za električnu energiju i taj resurs moramo staviti u službu običnog čovjeka. Inflacija je previsoka i punjenje budžeta je ekstremno previsoko zbog inflacije. Zato iskoritimo to da garantujemo nepromjenjivu cijenu struje bar do aprila kao što je uradila Hrvatska. Budimo odgovorni prema građanima! Olakšajmo im da prebrode energetsku krizu!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...