STJEPAN MESIĆ SE PRISJETIO SUSRETA SA BRITANSKOM KRALJICOM: "Zanimalo ju je zašto se raspala Jugoslavija, nije je puno interesirala..."

"Kada je sa mnom razgovarala, nije ju puno zanimala Hrvatska", kazao je Mesić.

  • Regija

  • 19. Sep. 2022  19. Sep. 2022

  • 1

Bivši predsjednik Stjepan Mesić gostovao je na RTL-u povodom smrti britanske kraljice Elizabete II, čiji je posljednji ispraćaj danas u Londonu.

Mesić kaže da je kraljica Elizabeta bila simbol imperija, Velike Britanije koja je nekoć imala vlast nad pola svijeta.

"Bila je vladarica koja nije donosila odluke, nije sudjelovala u aktivnoj politici Velike Britanije, kao simbol bila je autoritet. Davala je pak mišljenje o mnogim stvarima", rekao je.

"Kada je sa mnom razgovarala, nije ju puno zanimala Hrvatska, razgovarala je o Jugoslaviji, zanimalo ju je zašto se raspala Jugoslavija, iz prve ruke", sjeća se razgovora Mesić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...