LISTA NAJMOĆNIJIH IGRAČA NA INSTAGRAMU: Poznato koliko vrijedi Ronaldova objava

Prema analitičarima Nielsen Gracenoeta, Ronaldo u prosjeku ima više od 3,5 miliona dolara medijske vrijednosti po objavi.

  • HiTec

  • 20. Sep. 2022  

  • 0

Cristiano Ronaldo se našao ispred Lionela Messija, Neymara i Kyliana Mbappea na listi najmoćnijih nogometaša na Instagramu od onih koji će igrati na Svjetskom prvenstvu.

Portugalski napadač Ronaldo imao je 48 posto više pratitelja u prošloj godini.

Prema analitičarima Nielsen Gracenoeta, Ronaldo u prosjeku ima više od 3,5 miliona dolara medijske vrijednosti po objavi.

Rangiranje se zasniva na Nielsenovom alatu za mjerenje uticaja koji procjenjuje ukupan broj pratitelja, rast pratitelja, stopu angažmana i prosječnu vrijednost brenda po objavi na Instagramu kako bi se dobila ukupna medijska vrijednost.

U njemu su rangirani igrači koji se očekuju na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2020. godine.

 Ronaldo ima 480 milion pratitelja na Instagramu, dok Argentinca Messija prati 360 miliona ljudi (rast od 38 posto u posljednjih 12 mjeseci). Messi proizvodi 2,6 miliona dolara medijske vrijednosti po objavi.

Napadački trojac Paris Saint-Germaina Messi, Neymar i Mbappe nalaze se na drugom, trećem i četvrtom mjestu iza Ronalda, svaki s prosječnom vrijednosti višom od milion dolara po objavi.

Od prvih 10, Vinicius Juniora imao je najveći rast broja pratitelja od svih igrača s povećanjem od 90 posto, a tome je najviše doprinio pobjednički gol u finalu Lige prvaka za Real Madrid protiv Liverpoola.

 

Francuz N'Golo Kante nalazi se na osmom mjestu na listi i ima najveću stopu angažmana od svih igrača u prvih 10 sa svojim objavama - 11 posto.

Izgleda da je sljedeća velika zvijezda društvenih mreža Španac Gavi, čiji je broj pratitelja porastao za više od 5.000 posto na 6,2 miliona. Njegove objave imaju stopu angažamana od gotovo 30 posto.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...