TURSKA POLICIJA U AKCIJI: Uhapšeni zloglasni pripadnici kriminalne organizacije sa Balkane, među njima i...

Odjeljenje za borbu protiv organizovanog kriminala i Obavještajni ogranak istanbulske policije pokrenuli su opsežnu istragu o ovom napadu.

  • Hronika

  • 22. Sep. 2022  

  • 0

Turska policija uhapsila 12 osoba koje se dovode u vezu sa ubistvom vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića. Među uhapšenima su Radoje Živković Žuti i Zdravko Perunović, visokopozicionirani članovi kavačkog klana.

U saopćenju turske policije navodi se da je Vukotić, jedan od čelnih imena kriminalnog škaljarskog klana iz Crne Gore, prije tri godine uhvaćen u Turskoj, a zatim predat Srbiji, gdje je ponovo pušten na slobodu.

Zabilježeno je da je Vukotić, koji je ilegalno ušao u Tursku, nastradao u oružanom napadu dvojice napadača na motoru u istanbulskoj četvrti Sisli, dok su njegova supruga, dijete i vozač preživjeli napad.

Odjeljenje za borbu protiv organizovanog kriminala i Obavještajni ogranak istanbulske policije pokrenuli su opsežnu istragu o ovom napadu.

Nakon sprovedene istrage utvrđeno je da je napad izveo Radoje Živković, inače šef kriminalne organizacije „Kavčani“, preko svojih veza u Turskoj, javlja Anadolija. U akciji hapšenja sprovedenoj 16. septembra uhapšeno je ukupno 12 osoba, među kojima su Živković i Zdravko Perunović.

Tokom pretresa zajedno s osobama zaplijenjeno je 11 lažnih ličnih karata, šest lažnih pasoša i dva komada oružja korištenog u incidentu, navodi Anadolija.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...