BURNO U CRNOJ GORI: Oštre reakcije nakon što je stara vladajuća većina prikupila potpise za smjenu Mila Đukanovića...

Prijedlog su potpisali poslanici Demokratskog fronta (DF), Demokratske Crne Gore, Ujedinjene i Prave Crne Gore, Građanskog pokreta URA, Socijalističke narodne partije (SNP), Pokreta za promjene (PzP) i CIVIS-a.

  • Regija

  • 23. Sep. 2022  23. Sep. 2022

  • 1

Svake godine, već tradicionalno, gubitnici i diletanti pokreću inicijativu za razrješenje predsjednika Crne Gore, kazao je generalni sekretar Demokratske partije socijalista (DPS) i potpredsjednik te stranke Aleksandar Bogdanović, komentarišući inicijativu stare parlamentarne većine za razrješenje predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

- Postaje dosadno. Ako uopšte i stigne do Ustavnog suda, koji njihovom krivicom više nije funkcionalan, proći će kao i sve prethodne "inicijative" - naveo je Bogdanović na Twitter.

On je kazao da će im se ostalo povodom rada predsjednika Crne Gore samo reći na predsjedničkim izborima.

- Na proljeće će razlika biti još veća od one iz 2018. godine - poručio je Bogdanović.

Podsjetimo, stara parlamentarna većina sakupila je 41 potpis podrške Prijedlogu za pokretanje postupka za utvđivanje da li je predsjednik Crne Gore povrijedio Ustav, odnosno postupka za razrješenje predsjednika Crne Gore. Inicijativa je dostavljena predsjednici Skupštine Crne Gore Danijeli Đurović.

Prijedlog su potpisali poslanici Demokratskog fronta (DF), Demokratske Crne Gore, Ujedinjene i Prave Crne Gore, Građanskog pokreta URA, Socijalističke narodne partije (SNP), Pokreta za promjene (PzP) i CIVIS-a.

- Predsjednik Crne Gore povrijedio je član 95 stav 5 Ustava Crne Gore jer nije pozvao na razgovore o mandataru za sastav Vlade sve predstavnike političkih partije zastupljenih u u Skupštini Crne Gore, a što je bio dužan da učini. Naime poziv nisu dobile partije Demos, Ujedinjena Crna Gora, Prava Crna Gora, Radnička partija, i savez građana CIVIS, dok je pozvana Liberalna partija koja ima jednako mandata kao i prethodno nabrojane stranke. Takvu selektivnost Ustav Crne Gore ne poznaje - navodi se u obrazloženju dokumenta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...