NA SAMOJ GRANICI SA HRVATSKOM: Cijela fasada u bojama zastave Bosne i Hercegovine, u čast reprezentacije

Mnogi se zaustavljaju ispred kuće, fotografiraju je i ne mogu se načuditi njenoj vanjštini. Međutim, ova kuća nije iznimka.

  • Šareni svijet

  • 23. Sep. 2022  

  • 1

Nedaleko od bosansko-hrvatske granice, uz put kojim se iz Bihaća stiže na granični prijelaz s Hrvatskom (Ličko Petrovo Selo), niče jednokatnica obojena u boje bosanskohercegovačke zastave. Snimila ju je fotoreporterka Pixsella Sandra Šimunović.

Mnogi se zaustavljaju ispred kuće, fotografiraju je i ne mogu se načuditi njenoj vanjštini. Međutim, ova kuća nije iznimka.

U Bihaću i okolici moguće je pronaći još sličnih kuća.

Bihać: Kuća u bojama bosanskohercegovacke zastaveFoto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Lokalni portali pišu kako je fasada djelo majstora Derviša Kurića iz obližnjeg sela Muslići te da je u nju uloženo oko 5000 KM, koliko su koštale boje i izrada.

- Fasada je izrađena 2014. godine. Razmišljali smo kakvu bismo i odlučili se za ovu. To je posebno priznanje našoj nogometnoj reprezentaciji - kazao je 2017. godine sin vlasnika kuće Ajdin Kurtović za Cazin.net.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...