BOSANSKOHERCEGOVAČKI TRIJUMF U RUMUNIJI: Džumhuru se u finalu pridružio Nerman Fatić nakon senzacionalne pobjede nad Coriom, 71. igračem svijeta!

Džumhur je u prvom meču današnjeg polufinala u tri seta savladao domaćeg igrača Nicholasa Davida Ionela sa 2-1(0-6. 7-6. 6-3) nakon više od dva sata igre.

  • Sport

  • 24. Sep. 2022  24. Sep. 2022

  • 0

U finalu teniskog Challengera koji se igra u rumunskom gradu Sibia sutra će igrati bosanskohercegvački reprezentativci  Damir Džumhur  i  Nerman Fatić !

Džumhur je u prvom meču današnjeg polufinala u tri seta savladao domaćeg igrača Nicholasa Davida Ionela sa 2-1(0-6. 7-6. 6-3) nakon više od dva sata igre.

Nakon prvog seta kojeg je neobjašnjivo lako izgubio, naš najbolji igrač se "borio za život" u drugom setu kojeg je osvojio u tiebreaku. Treći set je Džumhur rutinski priveo kraju protiv deset godina mlađeg protivnika.

Ako se Džumhurova pobjeda mogla očekivati, trijumf Nermana Fatića, do ovog turnira 258. igrača svijeta protiv Argentinca Federica Corie, 71. na ATP listi, bio je potpuna senzacija.

Fatić je nakon skoro dva i pol sata igre savladao Coriu sa 2-1 u setovima(4-6, 6-4, 6-3) u vjerojatno najboljem meču u svojoj karijeri. Argentinac je osvojio prvi set, nakon vodstva bosanskog tenisača sa 3-0. I na početku drugog seta Fatić je oduzeo servis Coriji, ali je uspio sačuvati prednost i izjednačiti.

U pravoj drami u trećem setu, Nerman Fatić je odličnim servisima i fantastičnim drop shot udarcima potpuno iscrpio Argentinca i osvojio poen na svoj servis kod rezultata 5-3 i trijumfalno okončao ovaj meč.

Damir Džumhur koji je do turnira u Rumuniji bio 192. teniser svijeta u ulaskom u finale osigurao je napredak od najmanje 25 pozicija na ATP listi. Istovremeno je Nermin Fatić osigurao napredak za 40-ak mjesta na listi najboljih tenisera svijeta.

Turnir u rumunjskom gradu Sibia igra se na zemljanoj podlozi za nagradu i fond od 47 tisuća eura.

/"SB"/ 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...