DODIKOV JEDNOSATNI MONOLOG NA RTRS-u: "U Sarajevu ne jedem, ne pijem ni njihovu vodu, uvijek nosim flašicu sa sobom"

Dodik je sinoć dao veliki intervju za RTRS u kojem je, manje više bez ikakvih potpitanja novinara Branimira Đuričića, održao jednosatni monolog u kojem je ispričao, u najmanju ruku, niz teško provjerivih događaja u kojima je on bio glavni akter.

  • Vijesti

  • 26. Sep. 2022  

  • 11

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je sinoć da mu nije svejedno kada ide u Sarajevo šta jede i pije jer se "boji da bi ga neko mogao otrovati".

Dodik je sinoć dao veliki intervju za RTRS u kojem je, manje više bez ikakvih potpitanja novinara Branimira Đuričića, održao jednosatni monolog u kojem je ispričao, u najmanju ruku, niz teško provjerivih događaja u kojima je on bio glavni akter.

Tako je Dodik pričao o tome kako je posredovao u pregovorima između NATO-a i Srbije u kojima je on lično od tadašnjeg predsjednika Srbije Slobodana Miloševića tražio da napravi određene ustupke kada je u pitanju Kosovo kako ne bi došlo do NATO bombardovanja tadašnje SR Jugoslavije.

Također, naveo je kako se suprotstavio Miloševiću kada je od njega tražio da podnese ostavku na mjesto predsjednika Vlade RS-a, kao i mnoge druge događaje koji su se navodno odigrali koncem devedesetih godina prošlog stoljeća.

U nastavku je pričao kako se odupro pritiscima koje su na njega vršili visoki zvaničnici SAD-a, gdje je od njega traženo da pristane na jedinstvenu policiju u BiH, ukidanje imena Republika Srpska i biranje jednog predsjednika na nivou čitave države. Sve je to on, kako kaže, kategorično odbio, a onda uzeo "rješavati ukrštenicu usred sastanka".

No ono što je posebno zanimljivo u intervjuu, su navodi koje Dodik govori od 34 minute intervjua.

Dodik: Dodik: "Flašica je uvijek tu" (Screenshot: RTRS)

"Meni uopće nije svejedno kad idem u Sarajevo šta jedem i pijem. Hoće li mi neko podvaliti neko jelo. Ne bi trebao da budem naivan da me neko tamo zavali i otruje. Šta imam onda od toga da budem dobronamjeran. Tu nema ničega. Ja ne pijem njihovu vodu. I danas dan kad idem u Sarajevo flašica je ovdje, jel tako", rekao je Dodik pokazujući na džep sakoa.

 

Zaključio je da, šta god ko mislio o tome, baš ga briga.

"Ne jedem tamo, ne pijem vodu, vratim se u Istočno Sarajevo, doručkujem, ručam, šta god treba, to je danas, a tako je bilo i ranije", zaključio je Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...