JELENA, ADNAN, MONA, IRMA, VEDRANA, IZUDIN...: Film u kojem igraju i bh. glumci kandidat Sjeverne Makedonije za Oscara

Koscenaristica je selektorica SFF-a Elma Tataragić, a koproducent sarajevska Pro.ba.

  • Kultura

  • 26. Sep. 2022  26. Sep. 2022

  • 0

Film "Najsretniji čovjek na svijetu" nastao po scenariju Elme Tataragić i Teone Strugar Mitevske, koja potpisuje i režiju, ovogodišnji je kandidat Sjeverne Makedonije za Oscara.

Film je koprodukcija između producentskih kuća: Sisters and Brother Mitevski (Sjeverna Makedonija), Entre Chien et Loup (Belgija), Vertigo (Slovenija), Frau Film (Danska), Terminal 3 (Hrvatska) i SCCA/pro.ba (Bosna i Hercegovina).

Glavne uloge u filmu ostvarili su Jelena Kordić Kuret i Adnan Omerović, koji su za svoj performans dobili već odlične kritike. Značajne sporedne uloge u filmu "Najsretniji čovjek na svijetu" ostvarili su: Labina Mitevska, Ana Kostovska, Ksenija Marinković, Izudin Bajrović, Irma Alimanović, Vedrana Božinović, Mona Muratović, Nikolina Kujača, Siniša Vidović, te Kemal Rizvanović.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...