BELIVUK NA DANAŠNJEM ROČIŠTU: "Nije mi žao što je Vukotić ubijen, naručio je..."

Glavni pretres, odnosno suđenje u postupku protiv grupe Veljka Belivuka održaće se 17. oktobra.

  • Hronika

  • 27. Sep. 2022  27. Sep. 2022

  • 0

Suđenje Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću i članovima njegove grupe koji su optuženi za najteža krivična djela nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu.

Na današnjem ročištu nakon Marka Miljkovića uvodnu riječ je iznio i Veljko Belivuk koji je pred sudom izjavio da mu nije žao što je ubijen navodni vođa škaljarskog klana Jovan Vukotić.

Kratkim izlaganjem ostalih optuženih kao i tužioca u ovom postupku završeno je pripremno ročište. Druga optužnica postala je pravosnažna početkom juna, a u julu je spojena sa optužnicom koja Belivuka i njegovih 29 saradnika tereti za pet teških ubistava, otmice, silovanje, mučenje, trgovinu drogom i nedozvoljeno posedovanje oružja.

Obje optužnice do detalja opisuju kako je grupa Veljka Belivuka najprije mamila, a potom ubijala svoje žrtve.

Tužilaštvo je to zaključilo na osnovu sadržaja poruka koje su članovi ove grupe razmijenjivali putem aplikacije za zaštićenu komunikaciju „Sky“. Tu aplikaciju dešifrovala je francuska policija i podatke dostavila srpskoj.

Taj sadržaj, koji podrazumijeva i fotografije mučenja i ubistava, predstavlja ključni dokaz o zločinima ove grupe. Međutim, odbrana optuženih na sudu pokušava da ospori ove dokaze, jer tvrdi da su dobijeni na nezakonit način.

Osim ovih dokaza postoje i svjedočenja članova grupe koji su odlučili da sarađuju sa tužilaštvom.

Glavni pretres, odnosno suđenje u postupku protiv grupe Veljka Belivuka održaće se 17. oktobra, navodi N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...