PLENKOVIĆ U SABORU NA STO MUKA: „Mi smo kao vlada podržavali razgovore između političkih čelnika stranaka Hrvata i Bošnjaka u BiH..."

"To radimo kao prijatelj i strateški saveznik BiH”, poručio je Plenković.

  • Regija

  • 28. Sep. 2022  28. Sep. 2022

  • 3

Hrvatski premijer Andrej Plenković na aktualnom prijepodnevu u Hrvatskom saboru odgovorio je na pitanje Milana Vrkljana (Za Pravednu Hrvatsku) šalju li Sjedinjene Američke Države neimenovanjem veleposlanika poruku Hrvatskoj u kontekstu pitanja Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Plenković je odgovorio da je iz svih kontakata s američkim dužnosnicima jasno da su SAD jedna od ključnih zemljama koje su apsolutno za ravnopravnost Hrvata u BiH te da njihova pozicija gotovo u cijelosti konvergira sa onim za što se zalaže hrvatska Vlada.

„Mi smo kao vlada podržavali razgovore između političkih čelnika stranaka Hrvata i Bošnjaka u BiH, do toga nažalost nije došlo, ne krivnjom Hrvata. Podržavali smo napore EU i SAD-a i sada podržavamo napore visokog predstavnika Schmidta da se nešto popravi, nepravda ispravi i očuva stabilnost zemlje, to radimo kao prijatelj i strateški saveznik BiH”, poručio je Plenković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...