TIKTOK PREPLAVILE PRIPREME AMERIKANACA PRED URGAN "IAN": Ispraznili police s namirnicama, zatrpali prozore daskama... (VIDEO)

"Ja živim jako blizu oceana, dakle mislim da neće biti dobro. Stvari će mi biti pod vodom", najavio je jedan Amerikanac snimajući svoje pripreme za uragan.

  • Šareni svijet

  • 28. Sep. 2022  28. Sep. 2022

  • 0

TikTok su preplavile snimke Amerikanaca koji se pripremaju za uragan Ian. Stanovnici floridske obale Meksičkog zaljeva ispraznili su police s namirnicama, zatrpali prozore daskama i evakuiraju se u skloništa.

Jedna tiktokerica s juga Floride pokazala je kako priprema svoje konje i staju za uragan. "Na konje sam stavila oznake s imenom i adresom, dajem im sad posljednju večeru prije oluje", pojasnila je u snimci.

"Ja živim jako blizu oceana, dakle mislim da neće biti dobro. Stvari će mi biti pod vodom", najavio je jedan Amerikanac snimajući svoje pripreme za uragan. Omotao je svoj TV i ostale tehnikalije u vreće za smeće i spremio ih na visoko. "Nemam dovoljno vreća za smeće da spremim sve, ali vidjet ćemo uskoro kako će se stvari odviti", poručio je.

Ian je ojačao u iznimno opasan uragan 4. kategorije, saopćio je u srijedu američki Nacionalni centar za uragane (NHC). No kasnije je objavljeno da se očekuje da će Ian malo oslabjeti kad stigne na kopno, navodi Index.hr.

NHC je naveo da se Ian kreće oko 130 kilometara jugozapadno od Punta Gorde na Floridi s udarima vjetra od 250 kilometara na sat. Prošao je Kubom u utorak i cijela karipska otočna država ostala je bez električne energije, a očekuje se da će pogoditi obalu Floride u srijedu navečer južno od Tampa Baya.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...