KAO SA DVORA: Severina zabljesnula na reviji Matije Vuice u svom rodnom gradu (FOTO)

Modno, putujuće kazalište "Matija Nomadica" dovelo je na Peristil pustinjske princeze, kraljicu Teutu i njene amazonke, afričke kraljice, nimfe, rimske i grčke boginje, Teodoru i nezaboravne proročice iz Hada.

  • Žena

  • 28. Sep. 2022  28. Sep. 2022

  • 0

Glamuroznom modnom revijom na splitskom Peristilu dizajnerica Matija Vuica predstavila je novu couture kolekciju čija je tema Dioklecijan i njegove žene. Modno, putujuće kazalište "Matija Nomadica", kako je nazvan ovaj modni spektakl, održano je na Svjetski dan turizma u sklopu manifestacije "Štorije Dioklecijana".


Severina na reviji Matije Vuice na splitskom Peristilu  

Modno, putujuće kazalište "Matija Nomadica" dovelo je na Peristil pustinjske princeze, kraljicu Teutu i njene amazonke, afričke kraljice, nimfe, rimske i grčke boginje, Teodoru i nezaboravne proročice iz Hada.

Matija je svojom revijom prikazala impresivno putovanje kroz historiju, umjetnost i kulturu drevnih vremena, kultura i civilizacija koje su se susretale na ovom križanju staza, cesta i puteva. Put svile, boja, vještina, razmjena vjerovanja, ostavio je neizbrisiv trag u arhitekturi Splita, mozaika koji svojim sitnim, vidljivim i skrivenim detaljima priča priču za sva osjetila.

Dioklecijan i njegove žene tema su nove couture kolekcije Matije Vuice koja je predstavljena na splitskom Peristilu - 12Severina i Matija Vuica (Foto: Milan Sabic/Pixsell)

Upravo je doživljaj za sva osjetila bila i modna revija Matije Vuice s kojom je zatvorena manifestacija "Štorije Dioklecijana". Raskošne kreacije u prepoznatljivom dizajnerskom stilu Matije Vuice nikoga nisu ostavile ravnodušnim, a reviju je nosila i Severina koja je očarala svojom pojavom u plavoj haljini u stilu rimske carice, piše Zadovoljna.hr. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...