VRHOVNI SUD RS-a DONIO PRAVOSNAŽNU ODLUKU: Ranko Miljanović osuđen na 10 godina zatvora zbog ubistva supruge

Ubio ju je sa dva hica iz pištolja u zvorničkom naselju Branjevo.

  • Hronika

  • 29. Sep. 2022  

  • 0

Vrhovni sud bh. entiteta Republika Srpska pravosnažno je osudio na 10 godina zatvora Ranka Miljanovića (53) iz Zvornika zbog ubistva vanbračne supruge Stane Duvnjak (63).   

Ubio ju je sa dva hica iz pištolja u zvorničkom naselju Branjevo.

On je u novembru 2021. godine prvostepeno osuđen na deset godina zatvora u bijeljinskom Okružnom sudu. Vrhovni sud RS-a je potvrdio ovu presudu i odbacio žalbe tužioca i branioca optuženog.

Prema presudi, Miljanović je zločin počinio 24. septembra 2020. godine između 4.30 i pet sati.

Optužnica ga je teretila da je došao do kuće žrtve, te nakon kraćeg razgovora iz pištolja marke "CZ M-57", kalibra 7,62 milimetara, iz neposredne blizine ispalio dva hica u njenom pravcu, dok je nesrećna žena sjedila na kauču u dnevnom boravku.

Nanesene su joj prostrelne rane grudnog koša i glave, što je prouzrokovalo razorenje mozga i obilno iskrvavljenje u grudnu duplju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...