TRIVIĆ ZA BEOGRADSKU TELEVIZIJU: "Dodik je svojim postupcima pokazao da je agent hrvatskih interesa"

"Dodik je u Predsjedništvu BiH mogao da potegne pitanje sankcija Ruskoj Federaciji i da ga stavi na dnevni red..."

  • Politika

  • 29. Sep. 2022  29. Sep. 2022

  • 1

"Konačno je Milorad Dodik svojim postupcima pokazao i ogolio da je agent hrvatskih službi. Ogolio je moje ranije tvrdnje da je agent hrvatskih službi", istakla je poslanica PDP-a u NS RS Jelena Trivić za beogradsku Prvu televiziju.

"Od predaje jasenovačke građe, zalaganja za treći entitet, do nekonstutivnosti Srba u kantonima sa hrvatskom većinom, do ćutanja na Trgovsku goru i odlaganja nuklearnog otpada koje može da ugrozi 250.000 Srba koji žive u tom području, do toga da je Pelješki most predstavio kao srpski nacionalni interes", istakle je Trivić i dodala:

"Ja sam navodila argumente za ovu tezu, a onda je došao ovaj period kada zvanična Hrvatska i njen predsjednik Milanović ne dozvoljavaju Vučiću da se pokloni žrtvama Jasenovca, kada Srbe naziva šakom jada, kada mu se gadi priča o djeci koja su ubijena na Petrovačkoj cesti, kada ne priznaje žrtve u akciji "Maestral"."

"I nakon svega toga Milanović tri sata odlazi kod Dodika u Bakince u njegovu kuću i oni pričaju o nečemu, a mi još nismo čuli o čemu su razgovarali. I kakvo to može biti strateško partnerstvo sa osvjedočenim srbomrzcem. I onda sve ono što sam ja pričala četiri godine 'da je Dodik agent hrvatskih službi', sada se samo ogolilo, odnosno Dodik je to sam ogolio", naglasila je.

Trivić navodi da Republika Srpska ne bi trebalo da se miješa niti da se svrstava na bilo čiju stranu kada su velike sile u pitanju i geopolitička previranja, ali da je trebalo da se izborimo da BiH ne uvede sankcije Rusiji, to da.

"Gospodin Dodik je u Predsjedništvu BiH mogao da potegne pitanje sankcija Ruskoj Federaciji i da ga stavi na dnevni red Predsjedništva, da bude preglasan i da, kao preglasan, sa vetom dođe u Narodnu skupštinu Srpske i da ga nas 56 poslanika podrži u tome da se ne uvedu sankcije Rusiji i one ne bi bile uvedene. Ali ne, on je u Narodnu skupštinu došao sa listom papira i zaključkom koji nije obavezujući", navela je Trivić za  TV Prva.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...