TOTALNO PONIŽENJE RUSIJE: Mobilizacija je doživjela potpuni debakl, pogledajte koga šalju u Ukrajinu da bude topovsko meso (FOTO)

Ponižavajuće fotografije za Rusiju stižu sa Krima. Naime, Putin je pribjegao slanju ostarjelih rezervista na ukrajinske linije fronta.

  • Vijesti

  • 29. Sep. 2022  29. Sep. 2022

  • 9

Očajni ruski tiranin Vladimir Putin naredio je mobilizaciju 300.000 dodatnih vojnika prošle sedmice u pokušaju da preokrene sudbinu svoje neuspjele invazije na Ukrajinu.

Slike, snimljene u utorak, manje od nedjelju dana nakon Putinovog naređenja, pokazuju koliko je mobilizacija bila brza, u poređenju sa minimalnim šestomesečnim treningom koji se obično pruža.

Na fotografijama mobilizacije s Krima, koji je Rusija anektirala još 2014. pod paravanom ilegalnog i nakaradnog referenduma kakve je sad provela u drugim okupiranim oblastima Ukrajine, vidimo da je riječ o mahom starijim ljudima koji zasigurno ne bi trebali ići na front, osim ako se radi o dobrovoljcima.

Pogledajte galeriju vojnika sa Krima koje Rusija šalje u Ukrajinu dok se opraštaju od svojih namilijih. 

 

           

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...