TEŠKA NESREĆA NA ILIDŽI: Dvoje djece se kvadom zabilo u stub, zadobili teške povede

Dvoje djece jučer je povrijeđeno na Ilidži u Sarajevu nakon što su doživjeli nesreću na vozilu kvad, izvijesili su danas iz MUP-a KS.

  • Hronika

  • 30. Sep. 2022  

  • 0

Dvoje djece jučer je povrijeđeno na Ilidži u Sarajevu nakon što su doživjeli nesreću na vozilu kvad, izvijesili su danas iz MUP-a KS.

Naime, jučer u 14.10 sati na kolovozu magistralnog puta M-5 (Sarajevo – Kiseljak), ulica Rakovička cesta, na području općine Ilidža, dogodila se saobraćajna nesreća.

Tom prilikom došlo je do skretanja van kolovoza i udara u betonski stub ulične rasvjete četvrotočkaša marke “HB-ATV” 125, bez registarskih oznaka, kojim je upravljalo vozač-dijete rođeno 2009. godine iz Ilidže.

U ovoj saobraćajnoj nesreći teške tjelesne povrede opasne po život, konstatovane na KUM UKC Sarajevo, zadobilo je dijete rođeno 2009. godine koje je, nakon ukazane prve pomoći, upućeno na Kliniku za anesteziju i reanimaciju UKC Sarajevo, gdje je zadržano na daljnjem liječenju.

Također, teške tjelesne povrede zadobilo je i dijete rođeno 2011. godine iz Illidže, koje se kao putnik prevozilo na četvorotočkašu, te je nakon ukazane prve pomoći upućeno na Kliniku za ortopediju i traumatologiju, gdje je zadržano na daljnjem liječenju.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su na licu mjesta obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nesreće.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...