SELAKOVIĆ, MIHAJLOVIĆKA I VULIN SKOČILI U ISTOM TRENUTKU: U hrvatskom magazinu Vučića uporedili sa Hitlerom...

Ministri u Vladi Srbije osudili su danas pisanje hrvatskog magazina "Ekspres", na čijoj naslovnoj strani se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poredi se nacističkim zločincem Adolfom Hitlerom, a Srbija navodi kao fašistička država.

  • Regija

  • 30. Sep. 2022  30. Sep. 2022

  • 0

Ministar vanjskih poslova Srbije Nikola Selaković ocijenio je da objavljena analiza „Hrvatska između tri mini fašizma“ pokazuje nivo licemjerja i samoobmane u dijelu hrvatskog društva.

„Država u kojoj neonacisti postavljaju table u Jasenovcu, u kojoj je zabranjena ćirilica, u kojoj ulice i trgovi nose imena ustaških ideologa i terorista, koja se hrani ksenofobijom i strahom od susjeda, ima najviše razloga da se plaši same sebe i unutrašnjeg ekstremizma“, naveo je Selaković.

Ministrica rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, ocijenila je da je to nastavak medijske kampanje protiv Srbije i njenog predsjednika Aleksandra Vučića, rekavši da takve ilustracije i tekstovi predstavljaju sramotu za taj magazin.

„Srbija nikad nije bila fašistička država, niti imala takvu vlast. Svako poređenje Srbije i predsjednika Vučića sa fašizmom je zlonamjerno i sramno. Nadam se da će hrvatske institucije i političari reagovati i osuditi ovakvo ponašanje i pokazati da se ne slažu sa ostrašćenim napadima i vrijeđanjem Srbije i njenog rukovodstva“, rekla je Mihajlović, prenosi Nova.rs.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da "u Hrvatskoj znaju da između Vučića i Hitlera nema sličnosti, ali bolje znaju da između politike prema Srbima i Srbiji savremene Hrvatske i Nezavisne Države Hrvatske nema nimalo razlike".

 

 

 

 

 

 

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...