INDICENT NA GLASANJU: U Mostaru uhapšen muškarac zbog napada na predsjednika biračkog odbora

Incident se, kako pojašnjava, dogodio ispred biračkog mjesta, a zbog toga slučaja je intervenirala i policija.

  • Vijesti

  • 02. Okt. 2022  

  • 0

U Mostaru je jedna muška osoba uhapšena na biračkom mjestu u naselju Humi zbog napada na predsjednika biračkog odbora, te je biralište na kratko bilo zatvoreno zbog incidenta, potvrđeno je za Klix.ba.

Kako nam je kazao predsjednik GIK-a Mario Čuturić incident se dogodio oko 14:40 sati kada su na biračko mjesto u naselju Humi došle tri osobe koje tu ne trebaju glasati.

"Tada je jedan muškarac napao predsjednika biračkog odbora ispred osnovne škole Humi u kojoj se održava glasanje", kaže Čuturić za Klix.ba.

Incident se, kako pojašnjava, dogodio ispred biračkog mjesta, a zbog toga slučaja je intervenirala i policija.

"Policijski službenici su muškarca koji je napao predsjednika biračkog odbora privela i uradili zapisnik na mjestu događaja, te uzeli izjave svjedoka", rekao nam je Čuturić.

Za to vrijeme je kako pojašnjava glasanje na tom biračkom mjestu bilo kratko prekinuto.

"Na biračkom mjestu se rad nastavio i glasanje će se produžiti iza 19 sati onoliko koliko je trajao prekid",kazao je Čuturić za Klix.ba.

Slučaj će kako je naglasio, biti prijavljen nadležnom tužilaštvu i svim nadležnim institucijama.

Dodaje kako je pored jutros prijavljene tri nepravilnosti,od 11 sati još bilo šest prigovora koje se odnose na manje povrede izbornog procesa i da je ovaj incident u naselju Humi najveći problem koji se dogodio na biralištima tokom današnjeg glasanja na području Mostara.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...