ADIS AHMETOVIĆ O IZBORIMA: "Bosna i Hercegovina se opredijelila za Evropu, a volju građana sada mora..."

"Kao socijaldemokrat posebno sam zadovoljan ovim rezultatom i od srca čestitam Željku Komšiću i Denisu Bećiroviću na njihovim impresivnim izbornim rezultatima", rekao je Ahmetović

  • Politika

  • 02. Okt. 2022  

  • 3

Adis Ahmetović, zastupnik u njemačkom Bundestagu, prokomentarisao je današnje održavanje izbora u BiH rekavši kako rezultati pokazuje jasno opredjeljenje države za Evropu.

"Današnji izborni rezultati ne samo da ukazuju na jasan znak, već i daju empirijski dokaz da su liberalne snage u zemlji prevladale te da većina građana u Bosni i Hercegovini želi Evropski put i građansku državu. Kao socijaldemokrat posebno sam zadovoljan ovim rezultatom i od srca čestitam Željku Komšiću i Denisu Bećiroviću na njihovim impresivnim izbornim rezultatima. Volju građana sada mora aktivno podržati i država, moraju biti zaštićeni od destruktivnih utjecaja. Jasna pobjeda Komšića i Bećirovića su jasni pokazatelji da je etničko-nacionalna ideologija Daytona zastarjela i da je stvar prošlosti.

Ahmetović dodaje kako ništa ne smije stati na put evropskoj budućnosti Bosne i Hercegovine nakon ovih izbora.

- Jasna je želja većine u cijeloj zemlji za kurs reformi. Kao njemački vanjski političar snažno podržavam te snage!, rekao je Ahmetović

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...