SENAD BRATIĆ OČEKUJE "PODEBLJANJE" GLASOVA IZ DIJASPORE: "Nema razlike između opozicije i vlasti u RS-u"

"Sinoć je kolegica Trivić najavljivala izbornu pobjedu, a danas je već drugačija situacija. Sve to unosi konfuziju među narodom", govori Bratić. 

  • Politika

  • 03. Okt. 2022  03. Okt. 2022

  • 1

Senad Bratić, kandidat za člana potpredsjednika bh. entiteta RS iznenađen je dobrim rezultatom svojih protukandidata, te se nada da će, iako je u prednosti, svoj izborni rezultat podebljati glasovima iz dijaspore.

"Razlika između Trivić i Dodika je jutros oko 30 hiljada u korist Dodika. Sinoć je kolegica Trivić najavljivala izbornu pobjedu, a danas je već drugačija situacija. Sve to unosi konfuziju među narodom", govori Bratić. 

Ističe kako u RS-u nema pozicije i opozicije, nego da su oni konkurenti jedni drugima i bore se ko će doći na vlast.

"Prava opozicija će biti ‘Pokret za državu’ i očekujemo da ćemo imati 6-7 zastupničkih mandata. Što se tiče vlasti i opozicije iz RS-a, odnos prema državi i entitetu je isti, kao i prema povratnicima, presudama iz Haga, dešavanjima iz devedesetih i sličnim stvarima. Apsolutno ne vidim nikakvu razliku. Prihvatio sam da iz tog razloga budem kandidat za poziciju potpredsjednika RS-a, jer ne vidim alternativu da se stanje u ovom bh. entitetu promijeni", poručio je Bratić.

Tvrdi kako je bitan politiički kapacitet "Pokreta za državu", te se nada da će se NSRS-a ovaj mandat bavi nekim bitnijim temama.

"Mi smo zadovoljni rezultatom. Koalicija je mlada, ima dosta stvari koje trebamo popravljati, odnose i koordinaciju", naveo je Bratić.

Što se tiče Dodikove posjete Putinu, Bratić smatra kako ne vidi neki uticaj od te posjete.

"Na početku godine smo bili u složenoj situaciji, koja se popravlja. Sve ovo što se dešava u Ukrajini je opomenulo Međunarodnu zajednicu. Moramo prihvatiti rezultate izbora. To je stvar situacije na terenu i načina na osnovu kojeg se došlo do tih rezultata. Politički dogovri su pozadina izbornih rezultata i za izbor člana Predsjedništva", kazao je Bratić za Hayat.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...