DRAGAN BURSAĆ TVRDI: "Dodik je na izborima pobijedio i Aleksandra Vučića, Schmidt postupio kukavički"

"Dodik je pobijedio i sad će biti zanimljivo gledati taj odnos Dodika i Vučića na nekom regionalnom planu”, kaže Bursać.

  • Mini market

  • 04. Okt. 2022  04. Okt. 2022

  • 0

Pobjeda Milorada Dodika na izborima za članove Predsjedništva Bosne i Hercegovine znači da je Aleksandar Vučić ovaj put izgubio, jer je njegov režim bio uz opoziciju Jelene Trivić, ističe novinar Dragan Bursać.

On je za Gradsku RTV kazao da je bilo za očekivati da će doći do manipulacija i krađa tokom izbora, ali da ne vjeruje da je to u većoj mjeri uticalo na Dodikovu pobjedu.

“Na neki način Dodik je ovaj put pobijedio i Vučića, jer je on bio uz opoziciju. Njegovi mediji, preciznije tabloidi podržavali su opoziciju. Međutim, Dodik je pobijedio i sad će biti zanimljivo gledati taj odnos Dodika i Vučića na nekom regionalnom planu”, kaže Bursać.

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt je, smatra, postupio kukavički jer je nametnuo odluke o izmjeni izbornog zakona Bosne i Hercegovine u noći kada se glasanje privodilo kraju.

“Taj zakon je donesen baš u izbornoj noći, dakle kad niko nije reagovao ni od partija a ni od pojedinaca iz nevladinog sektora. To je jedna stvar. Druga stvar je zapravo da taj zakon poistovjećuje cijeli hrvatski narod sa HDZ-om, što je po meni potpuno diskriminatorno upravo za taj hrvatski narod, za koga se kreira taj zakon, da bude što otvoreniji i demokratskiji”, ocjenjuje Bursać.

Ostaje nepoznanica da li će žalba opozicione partije demokratskog pokreta biti usvojena i da li će doći do ponovnog prebrojavanja glasova, zaključuje Bursać.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...