"LJUT SAM , OVO JE NEPRAVDA...": Xavi pobjesnio na slovenskog sudiju nakon poraza od Džekinog Intera....

-Bayern ima devet bodova, Inter šest, a mi tri. Situacija je složena, ali moramo se pokušati plasirati dalje u Ligi prvaka, kazao je Xavi.

  • Sport

  • 05. Okt. 2022  

  • 1

Barcelona nakon poraza od Intera u Milanu 1:0 opet visi u Ligi prvaka, a krivnju je sasula na slovenskog sudiju Slavka Vinčića. Xavi je stigao za trenera dva kola prije kraja natjecanja u skupini protekle sezone s idejom da pokuša spasiti stvar i proći dalje u elitnom natjecanju, u tome nije uspio, a sada nakon tri kola imaju samo tri boda. Bayern je vodeći sa devet, Inter ima šest i da bi ostali u Ligi prvaka u sljedećem kolu na Camp Nouu moraju pobijediti Inter.

Barca je imala posjed lopte, ali nije zbila. Robert Lewandowski ostao je nevidljiv. Dembele je pogodio stativu, a gol Pedrija nije priznat zbog igranja rukom Fatija. Calhanoglou je svojim specijalitetom šutom iz daljine u smiraju prvog dijela donio pobjedu Interu.

Komentari španjolskih medija su poput Marcina "Šamar Barci u Milanu", ali i isticanje da je slovenski sudac Slavko Vinčić pogriješio što nije sudio kazneni udarac za Barcu zbog igranja Dumfriesa rukom. Išao je pogledati snimku i ostao pri svome da to nije za jedanesterac. List El Mundo Deportivo je to na svojem portalu prozvao skandalom.

Xavi je rigao vatru:

- Ljut sam zbog situacije u kojoj smo se trebali vratiti u život. To je nepravda. Već sam ranije rekao da se suci moraju objasniti. Ništa ne razumijemo. Sudac bi morao govoriti. Ne bih ja trebao govoriti u ime odluke koju nisam donio. Za mene je to vrlo jasna ruka. Sudac bi trebao dati objašnjenja. Zato to smatram nepravednim. Bili smo bolji, ali to nije bilo dovoljno - rekao je Xavi, iako je i samokritičan:

- Kasno smo se probudili. Zatrpali smo ih na kraju akcijama, ali nismo realizirali prilike. Znali smo da je šut izvan kaznenog prostora jedna od njihovih vrlina i tako smo dobili gol. Imamo tri preostala finala. Zabrinut sam zbog poraza. Bayern ima devet bodova, Inter šest, a mi tri. Situacija je složena, ali moramo se pokušati plasirati dalje u Ligi prvaka.

Podsjetimo, slovenski sudija Slavko Vinčić bh. javnosti poznat je i po hapšenju 2020. godine u akciji "Kristal" koja je provedena u Bijeljini.

Tom prilikom pronađena je velika količina droge, uhapšeno je 35 osoba, a među njima je bila i Tijana Maksimović, poznatija kao Tijana Ajfon.

U izjavi za slovenački portal 24ur.com, Vinčić je potvrdio da je bio prisutan prilikom racije i pokušao da objasni šta se desilo.

- Poslije sastanka sa poslovnim partnerima pozvani smo na jedan ranč da proslavimo, i odazvali smo se pozivu. Bilo je četrdesetak ljudi, skoro nikog od njih nisam poznavao. Poslije policijske racije odvedeni smo na informativni razgovor, gdje sam objasnio da uopšte ne znam te ljude, i nakon toga su me pustili tako da sam mogao da se vratim kući u Sloveniju - ispričao je Vinčić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...