NAJPLAĆENIJI GLUMAC U REGIJI: Miki Manojlović više neće da snima za 2.000 eura dnevno

Koliko je poznato, o čemu su mediji i pisali, i Žarko Laušević i Aleksandar Berček za snimajući dan su do sada dobijali po 2.000 eura, ali još nije poznato da li će i oni podići svoj honorar.

  • Kultura

  • 07. Okt. 2022  

  • 2

Odavno je poznato da je Miki Manojlović najplaćeniji regionalni glumac.

On je godinama od produkcije uzimao 2.000 eura po snimajućem danu, ali je nedavno i tu cijenu podigao. Sada svi koji žele da ga angažuju u nekom novom projektu, moraju da izdvoje čak 3.000 eura, tj. 1.000 eura više nego što je to ranije bio slučaj.

“Miki Manojlović već godinama uzima najviše para za filmove i serije. Osim što je jedno od najvećih imena kinematografije, cijenu mu diže i to što ne prihvata olako svaku ulogu koja mu se ponudi. Zbog toga su producenti i reditelji koji odluče da ga angažuju za neki projekat unaprijed znali da će morati da ga plate 2.000 eura po danu. Ipak, kako je sve poskupjelo, i Miki je riješio da podigne svoju cijenu. Iako je to ozbiljna suma za naše uslove, većina njih prihvata njegove zahtjeve jer znaju da su projekti sa Manojlovićem predodređeni za uspjeh”, ispričao je izvor za Kurir.

Koliko je poznato, o čemu su mediji i pisali, i Žarko Laušević i Aleksandar Berček za snimajući dan su do sada dobijali po 2.000 eura, ali još nije poznato da li će i oni podići svoj honorar.

Pored njih, među najplaćenijima je i Miloš Biković, koji je, zahvaljujući ulozi Aleksandra Tirnanića Tirketa u “Montevideu”, a zatim i Maraša u “Južnom vjetru”, postao velika zvijezda.

“Što se tiče Bikovića i njegovog honorara, to zavisi od dosta faktora. Jedan od njih je i da li je on ovdje samo glumac ili je i producent nekog projekta. Kada je angažovan kao glumac, Miloš ima honorar od 2.000 eura dnevno. Ipak, pošto je sve donedavno bio jedan od najangažovanijih glumaca u Rusiji, tamo je zarađivao 5.000 eura po danu. Toliko je, kako navode izvori, dobio za film “Sluga”, koji je najgledaniji u istoriji ruske kinematografije”.

Pored njih, poznato je i da supružnici Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković, Miloš Timotijević i Raša Bukvić imaju honorare od 1.500 eura po danu.

Mirjana Karanović plaćena je 1.500 eura po danu, dok njena koleginica Milica Milša, koja u seriji “Igra sudbine” tumači jednu od glavnih uloga, za dan snimanja uzima 450 eura. Tako je ona zahvaljujući ulozi Ade Kanački postala najzaposlenija glumica u Srbiji u posljednje tri godine, koliko traje megapopularna telenovela. Do sada je snimila 586 epizoda, a čeka je još posla, jer će serija imati više od 800 epizoda.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...