UDALA SE ZA 30 GODINA MLAĐEG PRIPADNIKA PLEMENA IZ AFRIKE: Gradi kuću od blata i sretna je

Par je ostao u kontaktu, a Deborah se u decembru vratila u Tanzaniju i prihvatila bračnu ponudu od Saitotyja.

  • Šareni svijet

  • 08. Okt. 2022  08. Okt. 2022

  • 1

Žena koja se odselila 15 hiljada kilometara daleko kako bi se udala za pripadnika Maasai plemena 30 godina mlađeg od nje, rekla je da 'ne može biti sretnija' - iako neki misle da je 'on s njom samo zbog vize'.

Deborah Babu (60) iz Sacramenta u Kaliforniji nije očekivala da će se zaljubiti kad je upoznala svog sadašnjeg supruga Saitotyja Babua (30) dok je putovala Tanzanijom sa svojom kćerkom Royce (30) u oktobru 2017.

Par je ostao u kontaktu, a Deborah se u decembru vratila u Tanzaniju i prihvatila bračnu ponudu od Saitotyja.

Nakon što su imali Maasai vjenčanje u junu 2018. (tradicionalnu ceremoniju) par je imao i 'zapadnjačko' vjenčanje u julu 2022. Još se nadaju da će imati veće Maasai slavlje - na kojem će se okupiti više članova porodice i plemena, prenosi 24sata.hr.

Deborah, koja sada koristi svoje Maasai ime Nashipai, i živi sa Saitotyjem i njegovom porodicom u Ubeni u Tanzaniji, ne može biti sretnija.

Međutim, unatoč njihovoj sreći, Deborah je rekla da su ju stranci znali pitati je li ga 'posvojila', dodajući: 'Saitoty je optužen da je sa mnom samo zbog zelene karte što boli jer znam da nema veliku želju ići u Ameriku.'

Upoznala je svog sadašnjeg supruga kada su ona i njena kćerka Royce šetale plažom u Zanzibaru u Tanzaniji. Tamo su naletjele na dvojicu Maasaija, od kojih je jedan bio Saitoty, koji im je ponudio suvenire.

Deborah je odbila, ali je pitala može li se fotografirati s njima jer nikada nije upoznala Maasaija i par je započeo razgovor sa Saitotyjem.

"Nismo imale novca sa sobom, ali sam pitala možemo li se fotografirati jer nikad nisam upoznala Maasaija", rekla je.

"Sada kad pogledam tu fotografiju, čini se kao da smo se zaljubili na prvi pogled", kaže.

"Saitoty me zamolio da mu pošaljem fotografiju i ostali smo u kontaktu nakon što je dobio moj broj, a sljedeće večeri se pridružio meni i kćerki u šetnji", ispričala je i dodala da su 'razgovarali satima i otkrili da imaju jako puno zajedničkog, poput smisla za humor.'

I iduću večer su proveli zajedno.

Tokom njihove posljednje večeri u Zanzibaru, Saitoty je pozvao Deborah i Royce na ples, međutim ona je u zadnji čas odbila jer je bila umorna.

"Moja kćrka je iznenada ušla i rekla mi da je Saitoty došao u naš hotel. 'Bio je uznemiren što ne dolazim i što odlazim sljedeći dan. Rekla sam mu da možemo ostati u kontaktu ako želi", ispričala je.

Saitoty je bio tamo sljedećeg jutra da pozdravi Deborah prije odlaska i pratio ju je do njezinog sljedećeg odredišta u Tanzaniji, na kojem je provela još dvije sedmice prije nego se vratila kući u SAD.

Par je uspostavio blisku vezu, ali Deborah nije vidjela romantičnu budućnost za njih, najviše zbog razlike u godinama.

"Bila sam sretna, slobodna žena i nije mi se činilo u redu izlaziti sa nekim ko je 30 godina mlađi od mene", rekla je.

Ali nakon što se vratila kući par je ostao u kontaktu svakodnevnim pozivima. Saitoty je svaki dan zvao Deborah da se javi i pričao o tome kako se želi oženiti njome.

"Kada sam se vratila u Kaliforniju, bila je razlika između nas 12 sati, ali Saitoty se pobrinuo da me zove svaki dan - čak i ako je nestalo struje, on bi pronašao način", rekla je.

"Moja starija kćerka, Tiffany (32) i sin Sherrick (27), upoznali su ga na FaceTimeu i svidio im se. Nisu imali problema s razlikom u godinama i rekli su mi da ako sam sretna s njim da trebam biti s njim", ispričala je.

Nakon toga odletjela je sastati se sa Saitotyjem krajem decembra 2017. i rekla 'sudbonosno da' kad je kleknuo pred nju.

"Otišla sam upoznati njegovu porodicu i dali su mi ime Nashipai", rekla je.

Par sad zajedno živi u Tanzaniji u bomi (porodičnom imanju) u vlastitoj kući od blata, a u junu 2018. su imali Maasai vjenčanje, nakon čega je uslijedila zakonska ceremonija u julu ove godine.

"Kuhamo na vatri i nemamo tekuće vode. Trenutačno gradimo kolibu i čak moramo sami osmisliti ljestve", dodala je.

"Saitoty nikad nije jeo sladoled ili ribu prije nego što je upoznao mene", ispričala je i dodala da 'nikad nije očekivala da će naći muža i udati se za nekoga toliko mlađeg od nje, ali on je najljubazniji i najbrižniji čovjek kojeg je ikad upoznala.'

"Kada je prvi put spomenuo da bi me oženio, mislila sam da je lud. Ali moja djeca i porodica rekli su mi da ne trebam mariti za razliku u godinama jer sam dovoljno dugo bila sama i zaslužujem biti sretna", ispričala je za Daily Mail.

"Ovdje u Tanzaniji život je potpuno drugačiji, ali ja sam sretna", rekla je Deborah.

"Prvi put kad sam je vidio osjećao sam se kao da sam vidio anđela", ispričao je Saitoty koji se bavi uzgojem stoke.

"Zajedno smo se smijali i fotografisali, a ona mi je jednostavno rastopila srce. Ona je lijepa i draga i podržava me. Za mene je veliki korak biti u braku. Ponosan sam na naš brak. Stvarno me boli kad čujem zlobne komentare, ali u većini slučajeva samo ignoriramo takve stvari", rekao je.

"Godine su samo broj i one nisu prepreka ljubavi i brizi koju osjećam prema svojoj ženi", objasnio je.

Unatoč tome što obje njihove porodice podržavaju vezu, par se borio s komentarima stranaca.

"Ljudi govore grozne stvari poput toga da je Saitoty sa mnom zbog zelene karte i da sam mu poput bake", objasnila je Deborah.

"To je bolno, ali znam koliko smo zadovoljni i koliko to nije tačno. On je jako zabavan i romantičan, slični smo i pronašli smo se. Kao što mi je Saitoty rekao dok me uvjeravao da se udam za njega, godine su samo broj", kaže Deborah.

"Učinio bi sve samo da mi donese čokoladu. On je najljubazniji i najbrižniji čovjek kojeg sam ikad upoznala", dodaje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...