ČOVIĆEV SPECIJALNI RAT: Transparent navijača Željezničara HDZ-ov medij predstavio kao "degutantnu poruku visokom predstavniku"

Transparent navijača Željezničara nema nikakve političke konotacije i nema nikakve veze sa visokim predstavnikom Christianom Schmidtom. Posvećen je Senadu Handžiću, navijaču kluba sa Grbavice, koji je preminuo krajem prošlog mjeseca.

  • Društvo

  • 09. Okt. 2022  09. Okt. 2022

  • 8

Dragan Čović i njegov HDZ su odlukom visokog predstavnika Christiana Schmidta da nemetne izmjene Ustava FBiH dobili ono što je htjeli. HDZ je sada nezaobilazan u formiranju vlasti na federalnom nivou i on je taj koji bira partnere iz "probosanske kvote".

Ipak, Čović i HDZ i dalje nisu u potpunosti zadovoljni. Oni traže još, a na tom putu (specijalni) ciljevi opravdavaju sredstva. Ako je suditi po današnjem pisanju Večernjeg lista, medija pod njihovom apsolutnom kontrolom, neće prezati ni od čega, pa čak ni da u svoj "specijalni rat" pokušaju uvući nogometne fanove - navijače.

Da je tako najbolje govori huškački i manipulativni tekst tekst koji je objavila mostarska redakcija Večernjeg lista pod naslovom – "Politička situaciju u BiH prelila se i na nogometne terene: Izvjesili degutantne poruke visokom predstavniku".

altVečernji.ba / Screenshot

Naime, ovaj medij pod kontrolom Dragana Čovića je jedan humani gest navijača Željezničara šagoljevskim huškačkim i manipulativnim metodama predstavio kao prijetnju visokom predstavniku Schmidtu.

"Navijači Željezničara izvjesili su transparent 'Rahmet ti duši (pokoj ti duši), Šmite (sic!) 1961. - 2022.' - poruku koja se šalje preminulima, namijenjenu Schmidtu, s godinama njegovog rođenja 1961. i današnji  datumom, kao godinom 'smrti'", objavio je danas Čovićev Večernji list uz fotografiju transparenta sa Grbavice.   

Šta je istina?

Transparent navijača Željezničara nema nikakve političke konotacije i nema nikakve veze sa visokim predstavnikom Christianom Schmidtom. Posvećen je Senadu Handžiću, navijaču kluba sa Grbavice, koji je preminuo krajem prošlog mjeseca.

Osim toga, visoki predstavnik Christian Schmidt nije rođen 1961. godine kako piše Čovićev Večernji list već 26. augusta 1957. godine.  

alt

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...