I TO JE MOGUĆE: Fuad Kasumović pustio u rad javnu rasvjetu u dva zenička naselja, EPBiH je ubrzo isključila jer je nelegalna

Gradska uprava Zenice je 20. septembra saopćila da je puštena u rad novoizgrađena javna rasvjeta u Mjesnoj zajednici Mošćanica. Sklopku je uključio aktuelni gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

  • Mini market

  • 10. Okt. 2022  

  • 0

Nova ulična rasvjeta u dva zenička naselja Bistrici i Mošćanici trajala je samo nekoliko dana, a iz Elektroprivrede BiH su istakli da je isključena jer je - nelegalna.

Gradska uprava Zenice je 20. septembra saopćila da je puštena u rad novoizgrađena javna rasvjeta u Mjesnoj zajednici Mošćanica. Sklopku je uključio aktuelni gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

- Nažalost zbog složenih procedura, tri godine se čekalo na realizaciju ovog izuzetno značajnog projekta. Zahvaljujući naporima Gradske uprave Zenica na čelu sa mnom, sada imate najmoderniju LED rasvjetu. Osim rasvjete, u ovoj mjesnoj zajednici riješit ćemo i druge infrastrukturne probleme - kazao je tada Kasumović.

Projekat proširenja i izgradnje javne rasvjete na području Grada Zenice je vrijedan 4.661.206,2 KM.

Dan kasnije objavljena je nova informacija iz Gradske uprave, a između ostalog je rečeno:

– Prije tri dana puštena je javna rasvjeta u MZ Mošćanica, sada smo pustili u Bistrici. Iako se radi o osnovnim infrastrukturnim potrebama stanovništva, nažalost neka mjesta ni u 21. vijeku nisu imala rasvjetu, ni puteve. Takve su Mošćanica i Bistrica, koje prvi put u historiji dobijaju rasvjetu - istakao je tada gradonačelnik Kasumović.

Mještani ova dva naselja potvrdili su za Zenicablog da je rasvjeta funkcionisala samo nekoliko dana, te da rasvjeta – ne radi!

- Dana 29.09.2022. godine u naselju Mošćanica, a na osnovu prigovora kupaca, izlaskom na teren utvrđeno je nelegalno priključenje javne rasvjete preko dva mjerna mjesta i to kod kupca Ibrahima Porče (Mošćanica bb – Krivić) i kod kupca Abdulaha Perčo (Mošćanica broj 55).

Također, 03.10.2022., godine u naselju Bistrica, a na osnovu prigovora kupaca, izlaskom na teren utvrđeno je nelegalno priključenje javne rasvjete preko mjernog mjesta kod kupca Mehe Fejzića (Bistrica –Topčić Polje). Navedeni priključci instalacija javne rasvjete su isključeni sa distributivne mreže - odgovorili su iz Elektroprivrede BiH za Zenicablog.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...