OHR PODRŽAO PONOVNO BROJANJE GLASOVA U RS-u: "Nezavisna istraga navoda o izbornim prevarama ključna..."

OHR podržava Centralnu izbornu komisiju BiH u nastavku profesionalnih i objektivnih aktivnosti na utvrđivanju i potvrđivanju izbornih rezultata, kazali su danas iz Ureda visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini.

  • Vijesti

  • 10. Okt. 2022  10. Okt. 2022

  • 3

Iz OHR-a su istakli kako je “nezavisna istraga navoda o izbornim prevarama ključna kako bi se osigurao integritet izbornog procesa”.

Centralna izborna komisija BiH je na 61. sjednici održanoj danas donijela Naredbu Glavnom centru za brojanje za otvaranje vreća i ponovno brojanje glasačkih listića po službenoj dužnosti na svim redovnim biračkim mjestima u Republici Srpskoj za nivo predsjednika i potpredsjednike ovog bh. entiteta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...