PREMA UGLEDNOM PORTALU: Jusuf Nurkić na listi najboljih stranaca svih vremena u NBA ligi

Košarkaš Portlanda se nalazi se na 75. poziciji.

  • Sport

  • 11. Okt. 2022  

  • 0

Ugledni košarkaški portal Hoopshype prošle godine je objavio popis najboljih neameričkih košarkaša (stranaca) svih vremena po uzoru na popis NBA lige povodom njene 75. godišnjice, a pred nove NBA sezone osvježio je svoju listu i popravio ranking nekolicini aktivnih igrača.

Svoje mjesto na listi našao je i bh. reprezentativac Jusuf Nurkić.

Košarkaš Portlanda se nalazi se na 75. poziciji.

- Možda je još uvijek na svom vrhuncu, iako ga je razarajuća povreda noge unazadila. Uprkos tome, on je veliki čovjek koji maltretira protivnike. Prošle sezone se dobro oporavio, ostvarivši sjajnu sezonu. Mogao bi se probiti na ovoj listi ako nastavi na ovom nivou još nekoliko godina - piše ugledni portal.

Najbolji neamerički košarkaš svih vremena prema NBA kriterijima tako je nigerijski centar Hakeem Olajuwon, koji je 1994. i 1995. vodio Houston Rocketse do uzastopnih naslova prvaka. Drugi je najbolji Europljanin ikad Dirk Nowitzki, a na trećem je mjestu dvostruki MVP Grk Giannis Antetokounmpo.

Napredak su doživjeli i Nikola Jokić koji je nakon druge uzastopne MVP sezone skočio s osmog na šestog mjesto, dok je Luka Dončić nakon još jednog izbora u idealnu petorku NBA lige s 11. došao na devetu poziciju.

Cijelu listu pogledajte OVDJE.

Faktor

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...