UPRKOS VELIKOM NEZADOVOLJSTVU NJEGOVIM RADOM: Radovan Višković trebao bi ostati premijer Republike Srpske

Iako se tokom pandemije koronavirusa govorilo o velikom nezadovoljstvu Viškovićevim radom, pa čak i o mogućoj smjeni, to se nije dogodilo.

  • Vijesti

  • 14. Okt. 2022  

  • 0

Trenutni premijer bh. entiteta Republika Srpska Radovan Višković će, kako sada stoje stvari, ostati na istoj funkciji i u narednom mandatu, saznaje Klix.ba.

Iako se tokom pandemije koronavirusa govorilo o velikom nezadovoljstvu Viškovićevim radom, pa čak i o mogućoj smjeni, to se nije dogodilo.

Dodik je o tome obavijestio najuže rukovodstvo stranke, što kako saznajemo i nije naišlo na opće zadovoljstvo, no ipak je njegova zadnja. Ostalo je još da i ostali koalicioni partneri podrže Viškovića za mandatara nove entitetske vlade.

Mnogi SNSD-ovci zamjeraju Viškoviću, inače potpredsjedniku SNSD-a, i jer se nije aktivnije angažovao u svojim Milićima u korist Dodikove kandidature za predsjednika RS-a. Tamo je Jelena Trivić osvojila 1.912 glasova, a Dodik 1.826.

U političkim krugovima postoje i informacije da Višković uživa i podršku Beograda, tačnije predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, a njihov dobar odnos vuče se već decenijama, pa se i tu može tražiti razlog za odluku lidera SNSD-a o zadržavanju Viškovića na premijerskoj funkciji.

Višković je bio na listi SNSD-a za Parlamentarnu skupštinu BiH i osvojio čak 33.847. Zbog toga se počelo govoriti kako postoji mogućnost i da bude izabran u novom sazivu Vijeća ministara BiH.

Ukoliko ne dođe do promjene odluke lidera SNSD-a, Višković će dakle sastaviti novu Vladu RS-a, a umjesto njega u Predstavnički dom Parlamenta BiH će ući Ljubica Miljanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...