OGLASILI SE IZ SARAJEVOGASA: Ovo su nove cijene ovog energenta nakon oktobarskog poskupljenja

Iz Sarajevogasa dobili smo nove cijene ovog energenta nakon oktobarskog poskupljenja od 9,7 posto.

  • Ekonomija

  • 14. Okt. 2022  

  • 2

Vlada Federacije BiH je na jučerašnjoj sjednici dala saglasnost na veleprodajnu cijenu prirodnog gasa, koja iznosi 1.095 maraka po metru kubnom, bez PDV-a, koje se primjenjuje od 1. oktobra 2022. godine.

 

Iz Sarajevogasa dobili smo nove cijene ovog energenta nakon oktobarskog poskupljenja od 9,7 posto.

Domaćinstva će od 1. oktobra plaćati jedan kubni metargasa plus PDV 1,375 maraka. Isto toliko plaćat će i Toplane Sarajevo koje u stanove i poslovne prostore u Sarajevu isporučuju centralno grijanje.

Koliko iznose nove cijene gasa za ostale potrošače, pogledajte u tabeli ispod.

alt

Sada ostaje da vidimo da li će Vlada KS i Vlada FBiH subvencionirati cijenu gasa, s obzirom na inflaciju i enormno visoke cijene, prvenstveno namirnica, te ostalih proizvoda.

O subvencioniranju cijene gasa nakon najnovijeg poskupljenja jučer su trebale raspravljati i Federalna vlada i Vlada KS, ali to se nije našlo na dnevnom redu.

Faktor

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...