CRNOGORCI NAPRAVILI ISTRAŽIVANJE: Građani Abazoviću manje vjeruju nego Krivokapiću, smatraju da često mijenja mišljenje

“50,3 odsto građana misli da je Vlada ispod očekivanja, a 36,6 odsto smatra da je transparentnost ove Vlade ista kao i prethodne”, ukazala je Daliborka Uljarević.

  • Regija

  • 14. Okt. 2022  14. Okt. 2022

  • 0

Rad Vlade Dritana Abazovića građani ocjenjuju lošije nego Vladu Zdravka Krivokapića, a odlazećem premijeru građani manje vjeruju nego njegovom prethodniku , saopštila je izvršna direktorica Centra za građansko obrazovanje (CGO) Daliborka Uljarević, prenosi CDM.

Ona je naglasila da su nalazi istraživanja u okviru zajedničke inicijative CG plus (koju čine CGO i agencija DAMAR) da je Abazovićeva Vlada dobila ocjenu 2,25 na skali od 1 do 5. Takođe, istraživanje je pokazalo da građani smatraju da Abazović često mijenja mišljenje u poitičkim stavovima. Istraživanje je rađeno od 1. do 10. oktobra na uzorku od 1022.

“50,3 odsto građana misli da je Vlada ispod očekivanja, a 36,6 odsto smatra da je transparentnost ove Vlade ista kao i prethodne”, ukazala je Uljarević.

Ona je saopštila da Abazović uživa manje povjerenja od Krivokapića.

“Uopšte mu ne vjeruje 46,9 odsto građana”, konstatovala je Uljarević, dodajući da građani premijera u tehničkom mandatu ne prepoznaju kao dosljednog.

Prema nalazima incijative CG plus, oko četvrtine građana misli da premijer nema isti odnos prema svim medijima.

“Ocjena koju su građani dali privrženosti prioritetima iz ekspozea ne prelazi trojku”, ukazala je ona.

Uljarević je saopštila da je najbolje ocijenjen ministar finansija Aleksandar Damjanović, za kojim slijedi Abazović.

Najgore su ocijenjeni Filip Adžić, Fatmir Đeka i Adrijan Vuksanović.

Uljarević je ukazala na to da CG puls nema veze sa istraživanjem rejtinga političkih partija niti sa predstojećim izborima, te da na njih ne može imati uticaja.

“Broj onih koji smatraju da je tužilaštvo konačno počelo da radi poraslo je za 17 odsto. Raste broj i onih koji smatraju da će predmet istraga biti samo oni kojih se partije odreknu”, ukazala je Uljarević.

Vlada više okrenuta SPC, Crna Gora okrenuta interesima Vučića

Izvršni direktor agencije DAMAR Vuk Čađenović je saopštio da 56 odsto građana smatra da je 43. Vlada više okrenuta interesima Srpske pravoslavne crkve (SPC) nego Crne Gore, te da je Crna Gora okrenuta interesima Srbije i predsjednika Aleksandra Vučića.

“Da je potpisivanje tkz. temeljnog ugovora sa SPC bilo brzopleto smata oko 36 odsto građana”, istakao je on.

Prema njegovim riječima, 53 odsto građana smatra da su vanredni izbori najbolje rješenje za izlazak iz krize.

Čađenović je ukazao na to da je više od polovine građana izjavilo da živi isto kao i prethodne godine, te da njih 80 odsto smatra da socioekonomske teme nisu u fokusu političara.

“Da Crna Gora ide u pogrešnom smjeru smatra 62 odsto građana a u dobrom 21 odsto. Da je zemlja u stanju stagnacije misli nešto više od petine građana”, istakao je Čađenović.

On je rekao da građani najviše povjerenja imaju u zdravstveni sistem, policiju i obrazovni sistem, dok najmanje vjeruju političarima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...