SADA I POTVRĐENO: Schmidt ide pred Komitet za vanjske poslove Parlamenta EU da objasni...

(...) svoje razloge.

  • Politika

  • 14. Okt. 2022  14. Okt. 2022

  • 13

Europarlamentarka Tineke Strik objavila je da će se Christian Schmidt pojaviti pred Komitetom za vanjske poslove Parlamenta EU.

"Upravo potvrđeno: na naš zahtjev prema OHR-u Christian Schmidt će se pojaviti pred Komitetom za vanjske poslove Evropskog parlamenta kako bi razjasnio razloge svoje nedemokratske mjere", napisala je Strik na Twitteru.

Podsjećamo, uz široku koaliciju od preko 25 predstavnika iz evropskog, njemačkog, holandskog i francuskog parlamenta, pozvan je OHR BiH da opozove svoje nedavne izmjene Izbornog zakona.

"Do takvih učinkovitih reformi treba doći kroz demokratski proces, a ne nametanjem od OHR-a", napisala je ranije Strik.

Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...