ZBOG NESREĆE U KOJOJ JE POGINULO 40 RUDARA: Džaferović uputio telegram saučešća Erdoganu

Izrazio je čvrsto uvjerenje i nadu da će, zahvaljujući hrabrosti i sposobnosti turskih spasilačkih službi, životi i zdravlje povrijeđenih biti spašeni, a njima lično poželio brz oporavak.

  • Vijesti

  • 15. Okt. 2022  

  • 0

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović uputio je telegram saučešća i solidarnosti predsjedniku Republike Turske Recepu Tayyipu Erdoganu.

- Poštovani predsjedniče Erdogan, sa snažnom uznemirenošću sam primio vijest o nesreći u rudniku u Bartinu, u kojoj je poginulo najmanje 40 rudara, a više povrijeđeno. Molim vas da porodicama poginulih prenesete izraze mog iskrenog saučešća, a vama i turskom narodu iskazujem solidarnost u ime Bosne i Hercegovine i svoje lično ime - rekao je Džaferović.

Izrazio je čvrsto uvjerenje i nadu da će, zahvaljujući hrabrosti i sposobnosti turskih spasilačkih službi, životi i zdravlje povrijeđenih biti spašeni, a njima lično poželio brz oporavak.

- U mislima i molitvama smo uz vas. Primite moje bratske pozdrave - poručio je Džaferović.

Najmanje 40 radnika poginulo je u eksploziji u rudniku uglja na sjeveru Turske. Do eksplozije je došlo 300 metara ispod zemlje u rudniku uglja u crnomorskoj priobalnoj provinciji Bartin jučer u 18.15 po lokalnom vremenu (15.15 GMT).

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...