ODRŽANA VANREDNA SJEDNICA KS BiH: Košarkaška sezona počinje 29. oktobra, obavljen i žrijeb

Arnel Kalušić i Adnan Jašarević potvrđeni su kao novi članovi Upravnog odbora KSBiH, umjesto Feđe Jovanovića i Mirze Teletovića, te je na taj način deblokiran rad KSBiH.

  • Sport

  • 15. Okt. 2022  

  • 0

Vanredna sjednica Skupštine Košarkaškog saveza BiH održana je danas u Sarajevu.  

Arnel Kalušić i Adnan Jašarević potvrđeni su kao novi članovi Upravnog odbora KSBiH, umjesto Feđe Jovanovića i Mirze Teletovića, te je na taj način deblokiran rad KSBiH. Upravo je UO u novom sastavu također danas održao sjednicu na kojoj je odlučeno da Prvenstvo BiH za košarkaše počne 29. oktobra.

Utvrđen je sistem takmičenja, koje će biti podijeljeno u dvije faze. U prvoj će učestvovati sljedećih 12 klubova: Široki, Sloboda, Spars, Borac, Leotar, Mladost Mrkonjić Grad, Promo, Posušje, Budućnost Bijeljina, Zrinjski, Bosna Royal i Slavija.

Nakon odigrana 22 kola, prvih sedam ekipa plasirat će se u četvrtfinale, gdje će se priključiti ekipi aktuelnog prvaka BiH Igokei, koja starta sa prve pozicije u play-offu i igrat će protiv sedmoplasiranog tima prve faze takmičenja. Iz najvišeg ranga ispada posljednjeplasirana ekipa.

Četvrtfinale i polufinale će se igrati na dvije dobijene utakmice, finale i mečevi za treće mjesto na tri.

Obavljen je i žrijeb takmičarskih brojeva, u prvom kolu se sastaju:

Široki - Posušje

Mladost - Spars

Promo - Budućnost

Sloboda - Borac

Bosna Royal - Zrinjski

Leotar - Slavija

Sistem takmičenja Prvenstva BiH za košarkašice bit će identičan prošlosezonskom, a učesnice su sljedeće ekipe: Play Off, Orlovi, Čelik, RMU Banovići, Jedinstvo, Feniks, Zrinjski, Mladi Krajišnik, Lavovi, Kozara i Leotar.

U prvom kolu (29. oktobra) se sastaju:

Play Off - Kozara

Zrinjski - Čelik

RMU Banovići - Feniks

Mladi Krajišnik - Jedinstvo

Lavovi - Leotar

Slobodna je ekipa Orlovi

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...