KUHA U HDZ-u: Plenković ostao bez savjetnika, navodno je dobio ekspresni otkaz i zabranu ulaska u centralu…

Zbog tučnjave je 2019. nepravomoćno osuđen na šest mjeseci zatvora uvjetno od dvije godine. U HDZ se vratio kad je došao Plenković.

  • Regija

  • 17. Okt. 2022  

  • 1

Josip Jelić nije više savjetnik šefa HDZ-a i premijera Hrvatske Andreja Plenkovića za Zagreb. Kako piše Jutarnji list, u HDZ-u se priča kako je Jelić dobio "izvanredni otkaz, te zabranu ulaska u središnjicu" i to u jeku afere u INA-i. Nekoliko HDZ-ovaca je potvrdilo da više od mjesec dana nije viđen u centrali, no u vrhu stranke o tome za sada šute.

Jutarnji je neslužbeno dobio potvrdu iz stranke kako je Jelić prije mjesec dana "dogovorno otišao".

Jelić je, inače, član zagrebačkog HDZ-a, a na zadnjim unutarstranačkim izborima za njega je, kako se tada pričalo u HDZ-u, bila izmišljena funkcija izvršnog tajnika GO HDZ-a Zagreb. Na službenim stranicama još se vodi na toj funkciji, no u vrhu gradskog HDZ-a kažu kako je to "bila samo njegova pozicija u vrijeme kampanje".

Sugovornik Jutarnjeg iz HDZ-a kazao je da je čuo da je Jelić bio u dobrim odnosima s uhapšenim Damirom Škugorom iz INA-e, pa, dodaje, ne isključuje da to ima veze s tim te je ponovio da je Jelić otišao "sporazumno i dogovorno".

Inače, Jelić je široj javnosti najpoznatiji po tučnjavi s HDZ-ovcem Kazimirom Ilijašom u kampanji 2015. Jelić je u to vrijeme već bio napustio HDZ i pridružio se Mostu te se kao tadašnji mostovac s Ilijašem potukao zbog plakata. A zbog te tučnjave je 2019. nepravomoćno osuđen na šest mjeseci zatvora uvjetno na dvije godine. U HDZ se vratio kad je došao Plenković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...