U PDP-u NE ODUSTAJU: "Kontrolno brojanje pokazalo brutalnu krađu glasova, sutra prijave Tužilaštvu BiH"

Kandidatkinja opozicije za predsjednika RS-a Jelena Trivić je istakla da je nakon završenog kontrolnog brojanja glasova za Doboj, jasno da se radilo o sistemskoj organizovanoj krađi izbora.

  • Vijesti

  • 17. Okt. 2022  17. Okt. 2022

  • 2

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović izjavio je danas, na konferenciji za medije u Banjoj Luci, da je dosadašnje kontrolno brojanje glasova za predsjednika RS-a pokazalo da se radilo o brutalnoj krađi glasova.

Najavio je da će opozicija u RS-u sutra Tužilaštvu Bosnu i Hercegovine predati krivičnu prijavu protiv više od stotinu osoba zbog organizovane izborne krađe, a tvrdi da su prikupili na stotine dokaza.

- Svjedočili smo 2. oktobra brutalnoj krađi na brojnim biračkim mjestima. Neko će reći da se radilo o nepravilnostima ili neregulanostima, a mislim da to najbolje oslikava riječ – krađa. Kako tumačiti da su od 528 prebrojanih biračkih mjesta, na preko 400 utvrđene nepravilnosti, a na više od 35 posto njih je došlo do krađe glasova. To pokazuje da je naš zahtjev i odluka o kontrolnom brojanju potvrdilo katastrofalne činjenice – kazao je Borenović.

Ocijenio je da je krađa bila organizovana, počevši od članova biračkih odbora do vrha vladajućih partija u RS-u.

- Besmisleno je da onda imamo parlament, vlast, Vladu… Ovo nisu bili fer i pošteni izbori - kazao je Borenović.

Kandidatkinja opozicije za predsjednika RS-a Jelena Trivić je istakla da je nakon završenog kontrolnog brojanja glasova za Doboj, jasno da se radilo o sistemskoj organizovanoj krađi izbora.

- Na većini biračkih mjesta postojala je namjera da se ja spustim, a moj protivkandidat podigne, što pokazuje da je postojao nalog i svjesna namjera da se to radi. To onda nisu političke, nego mafijaške organizacije. Očekujem drakonske kazne i od CIK-a i od pravosudnih organa. Samo brojanje ne može utvrditi sve nepravilnosti – rekla je Trivić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...