ZBOG VISOKOG NATALITETA: Predsjednica Tanzanije pozvala na kontrolu rađanja - "Koliko će nam samo učionica trebati za tri godine?"

Prema izvještaju Svjetske banke za 2020. godinu, u Tanzaniji žena u prosjeku rodi 4,8 djece.

  • Svijet

  • 17. Okt. 2022  

  • 1

Predsjednica Tanzanije Samia Suluhu Hassan izjavila je da je natalitet u njenoj zemlji visok te pozvala na kontrolu rađanja.

Predsjednica je u obraćanju javnosti tokom posjete regiji Geita na sjeveru Tanzanije skrenula pažnju na visok natalitet.

"Rečeno mi je da se hiljadu beba mesečno rađa u bolnici u okrugu Geita. Koliko će nam samo učionica trebati za tri godine? Koliko će tona hrane biti potrebno?", rekla je ona.

Potom je posebno skrenula pažnju na značaj mjera kontrole rađanja.

Prema izvještaju Svjetske banke za 2020. godinu, u Tanzaniji žena u prosjeku rodi 4,8 djece,  javlja Anadolu Agency (AA).

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...