ADIS AHMETOVIĆ NASTAVLJA SA FER I KONSTRUKTIVNIM DIJALOGOM: "Juratovićeve izjave su samo izraz njegovog mišljenja, a ne mišljenja cijelog Bundestaga"

"Izmjene Izbornog zakona Christiana Schmidta na dan izbora nastavljaju biti predmetom oštrih kritika širom svijeta", naveo je Ahmetović.

  • Mini market

  • 17. Okt. 2022  17. Okt. 2022

  • 24

Josip Juratović, zastupnik njemačkog Bundestaga nedavno je uputio riječi Adisu Ahmetoviću, također zastupniku u ovoj institutuciji te izvjestitelju njemačkog SPD-a u odboru za vanjsku politiku, rekavši da ga je "ponijela slava", a sada je stigao i odgovor.

"Njega je ponijela slava, ponijelo ga je to 'naš Adis', 'naš heroj' što su mu govorili u BiH. Svi su mu govorili da će ga to uništiti. Uz taj osjećaj slave i uz pomoć medija, dao je obećanja koja ne može ispuniti. Ne može pozivati vladu, ne može govoriti u ime Bundestaga ili Njemačke”, rekao je Juratović.

Ahmetović je u odgovoru za Bhdijaspora.net rekao da je Juratović njegov kolega u njemačkom Bundestagu i parlamentarnoj grupi SPD-a.

"Svaki izabrani član Parlamenta ima pravo da izrazi svoje mišljenje. Ovo se odnosi i na Juratovića, bez obzira šta neko mislio o njegovim izjavama. Ja nastavljam sa fer i konstruktivnim dijalogom i jednostavno želim da naglasim da su Juratovićeve izjave izraz njegovog mišljenja, a ne mišljenja cijelog Bundestaga.

Isto tako, vrlo je važno u ovom trenutku još jednom naglasiti da Bundestag u svojoj rezoluciji iz jula 2022. godine govori protiv dalje etničke podjele Bosne i Hercegovine, a pruža se podrška demokratskoj, građanskoj državi.

Osim toga, izmjene Izbornog zakona Christiana Schmidta na dan izbora nastavljaju biti predmetom oštrih kritika širom svijeta", naveo je Ahmetović .

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 24

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...