TRENER ČELIKA UOČI DVOBOJA STARIH RIVALA: Protiv Sarajeva ćemo igrati kao da nam je posljednja utakmica u životu

Bez obzira na posljednji rezultat iz Ilijaša, gdje su Zeničani proteklog vikenda odigrali samo 1:1 protiv posljednjeplasiranog tima Ilijaša, trener Armin Duvnjak na današnjoj pres-konferenciji istakao je kako je stanje u ekipi dobro.

  • Sport

  • 18. Okt. 2022  

  • 0

Sutrašnji susret starih rivala zeničkog Čelika i Sarajeva na zeničkom tadionu Bilino polje bit će ujedno i posljednji susret šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine (18.00 sati), piše Fena.

Zbog činjenice da je zenički klub, 2020. godine, napustio elitni razred bh. fudbala, Čelik i Sarajevo nisu igrali još od 2019. godine, a u zadnjem međusobnom duelu u Zenici, koji je igran 28. jula 2019. godine, rezultat je bio 0:0.

U zadnjem međusobnom ogledu, igranom 18. oktobra iste godine Sarajevo na svom terenu slavilo s 2:0. Čelik je sada član Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine - grupa Centar, u kojoj s 23 boda zauzima treće mjesto, dok je Sarajevo sedmoplasirano u Premijer ligi BiH s 19 bodova.

Bez obzira na posljednji rezultat iz Ilijaša, gdje su Zeničani proteklog vikenda odigrali samo 1:1 protiv posljednjeplasiranog tima Ilijaša, trener Armin Duvnjak na današnjoj pres-konferenciji istakao je kako je stanje u ekipi dobro.

- Moramo zaboraviti prethodni meč. Naparavit ćemo analizu, a već sutradan, nakon utakmice u Ilijašu, okrenuli smo se pripremi za ovu utakmicu. Što se tiče sutrašnjeg protivnika, sigurno jedan od najboljih ekipa u našoj državi, koju po meni vodi vrhunski trener Feđa Dudić, inače moj i bivši saigrač. Mi smo analizirali i protivnika, ali smatram da ćemo se sutra i mi nešto pitati na terenu. Vjerujem u svoje momke i mislim da, ako Bog da u ovoj kup-utakmici, u kojoj se igra jedan meč, sve je moguće - kazao je Duvnjak.

Zenički je trener najavio promjene u timu te da će igrati igrači koji su u najboljoj formi, ali nije želio otkrivati taktiku za duel s renomiranim rivalom iz Sarajeva, čiji je trener najavio da će igrati s najjačim timom.

- Spremni smo za sve opcije, koje mogu sutra da se dese. Sada, da li će to uroditi plodom. Smatram da sutrašnja utakmica može da ode i u jednom i u drugom smjeru… Odlučit će detalji. Mi ćemo biti maksimalno motivisani, što se kaže, igrat ćemo kao da nam je posljednja utakmica u životu i mislim da je to ono najbitnije što može da se desi sutra - kazao je Duvnjak.

Kapiten Aladin Isaković, koji je u dresu više premijerligaša igrao protiv Sarajeva, podvukao je kako su se svi potajno nadali da će dobiti jednog takvog protivnika.

- Mislim da je Čelik jedini klub u državi koji je dva puta osvajao evropski kup i da, tada, nisu poklekli ni pred jednom Fiorentinom. Sutra ćemo, ako Bog da, dati 120 posto da ostvarimo rezultat. Drago mi je da je Čelik ponovo tema broj 1 u gradu - kazao je Isaković.

On je pozvao navijače da sutra dođu u što većem broju, da ih podrže, a obećao je kako će oni na terenu dati sve od sebe za trijumf.

Direktor Čelika Emir Ćerim istakao je kako je ova utakmica "nagrada, prije svega za navijače, koji su se izborili da klub opstane", a onda i za igrače, stručni štab te sve u klubu. Ulaznice se, dodaje, nalaze u prodaji još od petka.

- Što se tiče gostujućih navijača, u prodaju smo pustili 2.000 ulaznica za sjevernu tribinu. Nadamo se da će i oni doći i pomoći nam da napravimo jedan pravi derbi, što utakmice Čelika i Sarajeva sigurno jesu - kazao je Ćerim.

S obzirom da je Sarajevo, zbog rekonstrukcije stadiona Asim Ferhatović-Hase u Sarajevu, veći dio svojih domaćih utakmica ove sezone odigralo upravo na Bilinom polju, očekivati je da će tribine zeničkog stadiona biti popunjene kako nijednom ove sezone.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...