TEGELTIJA OČAJAN: "Odluke CIK-a su nezakonite, i da Christian Schmidt jeste visoki predstavnik..."

Kazao je da se prvo trebaju utvrditi rezultati.

  • Mini market

  • 19. Okt. 2022  

  • 4

Milan Tegeltija, savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika kazao je za RTRS da su odluke CIK-a o ponovnom kontrolnom brojanju glasova nezakonite.

"I prva odluka je nezakonita, kao i druga. A druga je nezakonita jer Christian Schmidt nije visoki predstavnik i ne smiju postupati po njegovim odlukama. A i da jeste on visoki predstavnik, opet je ta odluka CIK-a nezakonita", tvrdi Tegeltija.

Kazao je da se prvo trebaju utvrditi rezultati.

"Nisu utvrdili rezultate, a prvo su to trebali. Ponovno brojanje glasova može se raditi nakon što se utvrde rezultati i onda CIK treba da postupa po prigovorima i žalbama stranaka, pa narediti eventualno novo brojanje", kazao je Tegeltija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...