MILO ĐUKANOVIĆ OŠTRO I NA PRVU: "Kada pronađu ijedan cent mog skrivenog novca, poklanjam ga Abazoviću, da se više ne bruka kao šef (ne)organizovanog kriminala u Crnoj Gori"

On je konstatovao da su dvije godine bile više nego dovoljno vrijeme da počnu da “iz ormara ispadaju kosturi” koje je tadašnja opozicija, a sadašnja vlast pretpostavila da ih je, dodaje, DPS vlast tamo negdje arhivirala.

  • Regija

  • 19. Okt. 2022  

  • 0

Predsjednik DPS-a, Milo Đukanović, je u okviru kampanje za lokalne izbore, juče u Rožajama, komentarisao opsesivni revanšizam koji vlast već dvije godine pokazuje prema Demokratskoj partiji socijalista i vladajućoj koaliciji koju je ona predvodila. On je rekao da je to zajednička karakteristika partija koje su posle 30. avgusta 2020. vršile vlast. Takvu njihovu opsesiju ocijenio je kao jadnu i inferiornu, piše CDM.

“Ako sam mogao razumjeti da u dugim godinama njihove čežnje da dođu u poziciju vlasti, u nedostatku argumenata, kreiraju i konstruišu optužbe protiv prethodne vlade i protiv Demokratske partije socijalista, proglašavajući nas čak i organizovanom kriminalnom grupom – jer je to očigledno bio argument kojim su pokušali da nadomijeste sve svoje nesposobnosti – danas, dvije godine nakon što su na vlasti opet ponavljaju te iste price, a očigledno bez ikakvog dokaza?!”, rekao je Đukanović.

On je konstatovao da su dvije godine bile više nego dovoljno vrijeme da počnu da “iz ormara ispadaju kosturi” koje je tadašnja opozicija, a sadašnja vlast pretpostavila da ih je, dodaje, DPS vlast tamo negdje arhivirala.

“Nema ništa od toga. Najavljivali su da će napisati optužnice protiv istaknutih predstavnika ranije izvršne i zakonodavne vlasti?! Kao što vidite nema nijedne optužnice. U međuvremenu su naravno pokazali i neka svoja svojstva i to ona koja najmanje mogu služiti njihovom pokušaju da se legitimišu kao zastupnici novog kvaliteta vladavine prava u Crnoj Gori, i kao beskompromisni borci protiv kriminala i korupcije. Ono što smo otkrili posljednjih dana pokazuje zapravo da su oni kriminal organizovali u samom srcu vlade, da je premijer zajedno sa svojim najbližim saradnicima pokrovitelj kriminala”, rekao je Đukanović.

U nastavku, on se osvrnuo na Abazovićevo izlaganje na sjednici Odbora za bezbjednost:

“Pročitao sam juče izvještaj sa sjednice Odbora za bezbjednost u parlamentu, gdje sada premijer najavljuje opet senzacionalno otkriće, gle čuda, baš tokom ove nedjelje uoči lokalnih izbora gdje će neki “renomirani, forenzički centar” iznijeti podatke o mreži od, ni manje ni više, nego 30 firmi kroz koje se prao novac koji pripada meni?!

 

Dakle, kad sam to pročitao prvo što mi je palo na pamet je: Što bi sa onom plavom torbom koja se najavljuje već tri godine da samo što nije stigla kao dokaz moje korumpiranosti? Što bi sa onom najavom kako će iz Vašingtona sa autoritativne adrese stići aber ko može, a ko ne može da ostane na političkoj sceni Crne Gore? Očigledno da premijeru u tehničkom mandatu, Dritanu Abazoviću, jedino takva pomoć treba – da mu očisti političku scenu, ne bi li makar u svojim očima izgledao politički viši i značajniji nego što jeste”, kazao je Đukanović.

Što bi, upitao je predsjednik DPS-a, sa onim najavama “njegovih bezbjednosnih mentora iz Bezbjednosno informativne agencije iz Beograda”, koja je, podsjetio je, uspjela da u međuvremenu lansira i par medija u Crnoj Gori.

“Šta bi sa njihovom najavom kako će navodno sa neke visoke zapadne adrese stići aber o sankcijama koje su uvode protiv najviših državnih funkcionera države Crne Gore? Što je tiha čežnja upravo samog Abazovića, njegovih mentora u Beogradu i njihovih zajedničkih mentora u Moskvi. Ništa od svega toga nema. Slabići pokazuju i dalje svoje slabosti i svoj opstanak zapravo samo grade na kreiranju novih iluzija. Pa da im pomognemo porukom odavde:

Kada prvi put u inostranstvu ili u zemlji pronađu neku skrivenu kompaniju Mila Đukanovića, preko koje sam obavljao djelatnost ili prao nepostojeći novac, odmah sam spreman da se povučem iz političkog života Crne Gore. Kada prvi put pronađu jedan cent skrivenog novca u domaćim ili inostranim bankama moja poruka je – poklanjam ga Dritanu Abazoviću”, poručuje Đukanović.

Đuakanović je Abazoviću poručio”nastavi da “relaksirano” dalje gradi svoj iluzije, da u njima živi, jer – primakao se kraj njegovoj političkoj karijeri”.

“Obećavam ovdje pred vama da se neću žaliti na bilo koju odluku, ne bismo li relaksirali našeg dragog premijera; ne bismo li ga oslobodili od potrebe da i dalje bude šef (ne)organizovanog kriminala u Crnoj Gori; ne bismo li mu pomogli da se dalje ne bruka tako što će praviti pozorište o navodnom oduzimanju robe iz Luke Bar, a zapravo o dogovornom oduzimanju robe koju njeni vlasnici ne mogu da prodaju, pa upravo u dogovoru sa premijerom i sa njegovim saradnicima fingiraju oduzimanje, da bi tu istu robu prodali na crnom tržištu i dijelili tako stečeni profil, a pri tome glumatali spaljivanje robe, zapravo spaljujući praznu ambalažu!

Dakle, da se ne bi dalje brukao da kada bude uhvaćen, opet dogovorno, njegovi saradnici podnose ostavku ne bi li prekinuli lanac istrage koji neminovno vodi ka njemu. I da poslije svega toga naš dragi premijer “relaksirano”nastavi da osposobljava svoj telefon koji je dobio od neznanog donatora… Neka nastavi Sky komunikaciju sa svojom “braćom”… Neka nastavi da dalje glumata kako tobože presijeca narko trafiking po francuskim ostrvima. Neka nastavi da “relaksirano” dalje gradi svoj iluzije, da u njima živi, jer – primakao se kraj njegovoj političkoj karijeri”, zaključio je Đukanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...